Σε κλίμα αβεβαιότητας και με λιγοστές πτήσεις θα κινηθεί ο Μάιος ως προς τις αφίξεις αεροσκαφών στη Ρόδο, όπως δήλωσε στον sky ο Αερολιμενάρχης Σπύρος Δεληγιάννης. Τόνισε ότι καλύτερα είναι τα στοιχεία για τον Ιούνιο, με ένα πιο ικανοποιητικό αριθμό προγραμματισμένων πτήσεων εξωτερικού.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στις 13 Μαίου είναι προγραμματισμένο να έρθουν στη Ρόδο 7 πτήσεις τσάρτερ από Ισραήλ, Βρυξέλλες και Ζυρίχη, ωστόσο είναι άγνωστο επί του παρόντος αν τελικά θα εκτελεσθούν, ενώ για τις 11 του μήνα υπήρχαν 32 πτήσεις στο αρχικό πλάνο κρατήσεων, που όμως ακυρώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο κ. Δεληγιάννης επισήμανε δε ότι κάθε Σάββατο προσγειώνεται στη Ρόδο αεροσκάφος της Lufthansa από τη Φρανκφούρτη ως τακτική πτήση και όχι ως τσάρτερ –από τότε που ξεκίνησε στο νησί ο ποδηλατικός γύρος- αλλά και της Ryanair από τις Βρυξέλλες που έρχεται με τον ίδιο τρόπο, ως προγραμματισμένη τακτική πτήση, μία φορά την εβδομάδα. Μάλιστα με προγραμματισμένη πτήση η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους μετέφερε στη Ρόδο περί τους 30 επιβάτες, οι περισσότεροι Έλληνες που διαμένουν στις Βρυξέλλες και ήρθαν για Πάσχα.

“Για τον Μάιο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Πιθανόν να έχει κάποια κίνηση και μετά τις 15 να υπάρξει κάποια αύξηση, όμως αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουμε με ένα καλό αριθμό. Χθες για παράδειγμα δεν είχαμε καμία πτήση εξωτερικού, ενώ για τις 11/5 οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Μετά τις 14 με 15 Μαίου θα ξεκινήσουν”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δεληγιάννης.

Και στην Κω έφτασαν με τσάρτερ οι πρώτοι τουρίστες από την Ελβετία και τη Γερμανία. Οι ταξιδιώτες παρουσίασαν το μοριακό αρνητικό τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες- πριν από την άφιξή τους- και κάποιοι άλλοι το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το αεροσκάφος της Edelweiss Air 180 θέσεων, προερχόμενο από Ζυρίχη προσγειώθηκε πρώτο στο αεροδρόμιο Ιπποκράτης της Κω και ακολούθησε η πτήση της Ryannair από Βερολίνο.

 1,123 total views,  4 views today