Συλλήψεις και ευτράπελα για την …ενημέρωση!

1922

Την ποινική δίωξη της ραδιοφωνικής παραγωγού και ιδιοκτήτριας ιστοσελίδας , Τζίνας Δαβιλά ζήτησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με μήνυση που υπέβαλε εναντίον της, χθες, Πέμπτη, με αφορμή ένα ακόμη άρθρο με υποτιμητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, με τον τίτλο «Ένας απρεπής και φτηνός περιφερειάρχης, ο κος Γιώργος Χατζημάρκος της ΠΝΑΙ», το οποίο υπογράφει η ίδια και το οποίο, σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη, ξεπερνά και τα πλέον ακραία όρια της ελευθερίας του Τύπου.

Η κατάθεση μήνυσης  – το κείμενο της οποίας ακολουθεί – συνοδεύτηκε από την σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου της Τζίνας Δαβιλά, η οποία οδηγήθηκε στα κρατητήρια, όπου παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, οπότε αφέθηκε ελεύθερη μετά από αίτημα του ιδίου του Περιφερειάρχη.

Το εν λόγω δημοσίευμα, που δεν είναι το πρώτο με την υπογραφή της ίδιας,  περιλαμβάνει χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου, όπως «απρεπής», «φτηνός», «αγενής» κλπ, ενώ  παράλληλα διατυπώνει κρίσεις που διαστρεβλώνουν  πλήρως την αλήθεια, όσον αφορά σοβαρά θέματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, όπως ο διαγωνισμός για τον φωτισμό του οδικού δικτύου της Ρόδου και το Φράγμα Γαδουρά, τα οποία, στην μήνυση χαρακτηρίζονται ως «επιτομή της συκοφαντικής δυσφήμισης» αφού η μηνυόμενη, «ψευδώς και εν γνώσει της» διαστρεβλώνει και αποκρύπτει την πραγματικότητα, όσον αφορά την νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από την Περιφέρεια, με σκοπό την δημιουργία ανάλογου κλίματος  στην κοινή γνώμη.

Αποτελεί δε συνέχεια ενός μπαράζ δημοσιευμάτων της ιδίας συντάκτη, εδώ και ένα χρόνο,  με παρόμοιο περιεχόμενο, που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάθεση αγωγής σε βάρος της από τον Περιφερειάρχη, τον περασμένο Ιανουάριο.

Παρά το γεγονός ότι τα θέματα που με στρεβλό τρόπο παρουσιάζονται στα άρθρα της Τζίνας Δαβιλά έχουν απαντηθεί επανειλημμένως από τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή,  η τακτική της  παρέμεινε η ίδια, με  φυσικό επακόλουθο,  η επιμονή στην ίδια ψευδή και στρεβλή επανάληψή τους , να οδηγεί  στο βάσιμο συμπέρασμα μιας σκόπιμης και εσκεμμένης τακτικής, που στόχο έχει να πλήξει προσωπικά τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και  συνολικά την Περιφερειακή αρχή, πολύ δε περισσότερο στην παρούσα συγκυρία , ενόψει  των επικείμενων εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, ενώ δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά για τα πραγματικά κίνητρα των συνεχών επιθέσεων, αλλά και για το ποιοί πιθανώς υποδαυλίζουν την εκστρατεία κατασυκοφάντησης.

Για πολλούς. δεν είναι τυχαίος και ο χρόνος που επελέγη να δοθεί στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεδομένου ότι αποτελεί  επανάληψη και συρραφή παλαιότερων ισχυρισμών της γράφουσας, με προφανή σκοπό να σκιαγραφηθεί με μελανά χρώματα η προσωπικότητα και η πολιτική δράση του Περιφερειάρχη. Ελλείψει “επικαιρότητας”, η ερμηνεία που δίδεται  στην δημοσιοποίηση του άρθρου, είναι η σφοδρή ενόχληση συγκεκριμένων κύκλων από τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης η οποία δίνει στον Περιφερειάρχη πολύ υψηλά ποσοστά δημοφιλίας και ικανοποίησης του εκλογικού σώματος σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, σε μία περίοδο όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι παρασκηνιακές διεργασίες για τις υποψηφιότητες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Η Περιφερειακή Αρχή, δια δηλώσεων εκπροσώπων της  για το συμβάν, επισημαίνουν ότι  η κατάθεση μήνυσης και η διαδικασία του αυτοφώρου, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φίμωση του Τύπου και ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας, όπως επιχειρείται να εμφανιστεί. Απεναντίας, ήταν  ο  επιβεβλημένος τρόπος αντίδρασης, απέναντι σε μια συνεχιζόμενη επίθεση κατασυκοφάντησης του Περιφερειάρχη, τόσο για την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά το περιεχόμενο του άρθρου, όσο και την προάσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και του θεσμού που εκπροσωπεί.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, σε δήλωσή του για το συμβάν, αναφέρει τα εξής:

Η ελευθερία του Τύπου κερδήθηκε με αγώνες. Με αγώνες κερδήθηκε και το δικαίωμα της ατομικής αξιοπρέπειας, που απετέλεσε και θεμελιώδη στόχο για την κατάκτηση της Δημοκρατίας.  Και όπως όλες οι ελευθερίες, έτσι και η ελευθερία του Τύπου, υπόκειται στον περιορισμό που θέτει ο σεβασμός στην ατομική αξιοπρέπεια.

Η αυστηρή δημοσιογραφική κριτική σε κάθε μορφή εξουσίας είναι επιβεβλημένη, υπό τις προϋποθέσεις της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, της διερεύνησης, της τεκμηρίωσης και κυρίως της Αλήθειας. Όταν αυτά τα “συστατικά” απουσιάζουν,, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εκάστοτε θιγόμενου, να προστατεύσει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την ατομική του αξιοπρέπεια, αλλά και την αξιοπρέπεια του θεσμού που υπηρετεί.

Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή αρχή, επανειλημμένως και κατ’ εξακολούθηση έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της δημοσιολόγου, Τζίνας Δαβιλά, με δημοσιεύματα που βρίθουν ανακριβειών, ψευδών, αυθαιρέτων συμπερασμάτων και υβριστικών προσωπικών χαρακτηρισμών. Η οφειλόμενη προάσπιση της αξιοπρέπειας ατόμων και θεσμών από τέτοιου είδους επαναλαμβανόμενα φαινόμενα, δεν συνιστούν φίμωση της ελευθερίας του Τύπου, ούτε ποινικοποιούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Απεναντίας, θωρακίζουν την ποιότητα της Δημοκρατίας, όταν αυτή καταπατείται και διαστρεβλώνεται από συμπεριφορές που ξεπερνούν και τα πλέον ακραία όρια της ελευθερίας του Τύπου.

Η διασφάλιση και νομική κατοχύρωση της ελευθεροτυπίας, ως θεσμού και ως δικαιώματος, δεν συνεπάγεται την χωρίς όρια και συνείδηση κατάχρηση των προνομίων που αυτή παρέχει.

Σε όσους αναρωτώνται ή αδυνατούν να αντιληφθούν τα όρια της ελευθερίας του Τύπου, επιπλέον δικλείδα ασφαλείας για την προάσπιση τόσο της Δημοκρατίας, όσο και του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας,  συνιστά η προσωπική αίσθηση της ηθικής.

Το κείμενο της μήνυσης

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΡΟΔΟΥ  

ΜΗΝΥΣΗ

Του Γεωργίου Χατζημάρκου του Αντωνίου, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κατοίκου Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας 1, Ρόδος 85100, Διοικητήριο, με ΑΦΜ 034718507, Δ.Ο.Υ. Ρόδου.

Κ Α Τ Α

Της Γεωργίας Χρ. Δαβιλά, κατοίκου Κοσκινού, δημοσιογράφου, αρθρογράφου και διαχειρίστριας του ιστότοπου www.iporta.gr, διαφημιστικές και δημοσιογραφικές υπηρεσίες, με ΑΦΜ 114697995, Δ.Ο.Υ. Ρόδου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, δημοσιεύτηκε άρθρο της Γεωργίας Δαβιλά στον ιστότοπο www.iporta.grμε τον τίτλο «Ένας απρεπής και φτηνός περιφερειάρχης, ο κος Γιώργος Χατζημάρκος της ΠΝΑι,της Τζίνας Δαβιλά» το οποίο έχει όπως παρακάτω:

«Αφού προπορεύτηκε του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου παραγκωνίζοντας τον Οικοδεσπότη και Διοργανωτήκατά το 1οΔιεθνές Συνέδριο Δικαστών και Δικηγόρων που διεξήχθη στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2018, προπορεύτηκε και του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.Μην έχοντας ο ίδιος ο κος Χατζημάρκος ή ο θεσμός της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου καμία εμπλοκή στην άριστη διοργάνωση, με θράσος όχι απλώς έκανε την καθιερωμένη …  ομιλία του, αλλά παρέκαμψε το πρωτόκολλο προσπερνώντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπαίνοντας στο χώρο του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και εν συνεχεία μπαίνοντας μπροστά και από τον Διοργανωτή και Οικοδεσπότη του Συνεδρίου, τον Δήμαρχο του Νησιού κο Χατζηδιάκο. Να σημειωθεί ότι επί ένα χρόνο ο κος Φώτης χατζηδιάκος προετοίμαζε το Συνέδριο Δικαστών-Νομικών  να διεξαχθεί στη Ρόδο, ώστε να αλλάξει με έμμεσο αλλά δυναμικό τρόπο την ποιότητα των επισκεπτών του νησιού. Είναι κοινό μυστικό ότι τόσο οι επιχειρηματίες μιλούν για χαμηλό επίπεδο τουριστών όσο και οι Ξεναγοί οι οποίοι ομολογούν ότι οι τουρίστες των γκρουπ που ξεναγούν έχουν μαζί τους σακουλάκια με το φαγητό από το Ξενοδοχείο τους.

Ο κύριος Χατζημάρκος, σταθερά απρεπής πολίτης, που καταλύει κάθε έννοια σεβασμού, ευγένειας και συναδελφικότητας προσπερνά τον  πρώτο πολίτη της χώρας πιστεύοντας ότι η Πολιτική είναι γήπεδο πρωτιάςκαι μόνο όταν σκουντάς, κλωτσάς, βάζεις τρικλοποδιές … επιβιώνεις. Πώς κάνουν τα γίδια στο μαντρί; Μπροστά και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπροστά και από τον Διοργανωτή Δήμαρχο Ρόδου.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατά την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρόδο στις 6 και 7 Μαρτίου 2017,κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου, προτίμησε τις Βρυξέλλες από το να παραστεί στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Ρόδου προς τον Πρώτο Πολίτη της Χώρας, στον οποίο και έδωσε το Κλειδί της Πόλης.  Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος, ο εκλεγμένος πρώτος πολίτης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, έλαμψε δια της απουσίας του το διήμερο 6-7 Μαρτίου 2017, που επιπροσθέτως, γιορταζόταν η 69ηΕθνική Επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και η Επικεφαλής του Έργου Αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ κα Τόνια Μοροπούλο παρουσίαζε το χρονικό της Αναστήλωσης σε ειδική τελετή στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου παρόντος του ΠτΔ. Απουσίαζε διότι δεν άντεχε να είναι ο Δήμαρχος  αξιώτερος από εκείνον.

Ωστόσο, ο κος Χατζημάρκος ένα χρόνο αργότερα, φρόντισε να επισκεφθεί τον Αρχηγό ΓΕΝ κο Νικόλαο Τσούνη ζητώντας του να έρθει στη Ρόδο  το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ για την Εθνική Επέτειο της Δωδ/σου στις 7 Μαρτίου 2018. Παρενθετικά: το αίτημά του έπεσε στο κενό.Εδώσχετικό δημοσίευμα.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προτού εκλεγεί Περιφερειάρχης, απαιτούσε να βγει απ΄την αίθουσα συνέντευξης δημοσιογράφοςπου τον στρίμωξε με ερωτήσεις και τον θεωρούσε παρατρεχάμενο του πολιτικού του αντιπάλου κου Γιάννη Μαχαιρίδη. Κως 2014. Στο τέλος το video.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που τους πτυχιούχους Περιφερειακούς του Συμβούλους, Κουνάκη-Ανανία-Ζωγραφίδηπου του έφεραν οι τρεις τους μόνο, 10.000 ψήφους σε σύνολο 83.000 σταυρών σε 79 συνολικά υποψήφιους από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, τους έδιωξε κακήν κακώς γιατί … δεν καταλάβαμε γιατί. Απλώς τους έδιωξε. Δημοσίευμα εδώ.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που υπογράφει εντάλματα πληρωμής 120.000 ευρώ συνεργατών του για  εθελοντικές τάχα υπηρεσίες. [Ας είναι καλά το ΔΙΑΥΓΕΙΑ του ΓΑΠ]. Αναλυτικά και με αποδεικτικά στοιχεία εδώ.

Είναι ο ίδιος Περιφερειάρχης που επιβάλλει στους Προέδρους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να δηλώνουν με δελτία τύπου την στήριξή τους στο πρόσωπό του,αφού προηγουμένως είχαν δηλώσει αυθόρμητα στα ΜΜΕ το αληθές: ότι ο Τουρισμός είναι κακής ποιότητας και ότι κλείνουν οι επιχειρήσεις. Για την καμπάνια όμως του Τουρισμού η ΠΝΑι έχει δαπανήσει για την ηλεκτρονική προβολή της και την εταιρεία προώθησης πάρα πολλά χρήματα που δεν έκαναν απόσβεση. Αλήθεια, πόσο στοίχισε η ιστοσελίδα likenoother.aegeanislands.gr; Δεν μας απάντησε κανείς ποτέ! Τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Είναι ο ίδιος απρεπής-αγενής Περιφερειάρχης που στο πάρτι των γενεθλίων του τον Ιούνιο του 2018«έσκαγε»  τα βεγγαλικά στη 1 τα ξημερώματα. Αδιάφορο αν ήταν ώρα κοινής ησυχίας.  Ο Γιώργος  Χατζημάρκος είναι ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου  κι εδώ παύει οποιαδήποτε κριτική! Πώς λέμε «ο Σερίφης του Τέξας»; Αυτό!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που υπέγραψε συμφωνία προμήθειας λαμπτήρων LED από την Εταιρεία Dasteriπου έχει στοχοποιηθεί για συμβάσεις με δήμους και περιφέρειες που έχουν ακυρωθεί βάσει της Ελεγκτικής Αρχής και με παράλληλη ερώτηση στη Βουλή από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ κο Κωστή Χατζιδάκη. Ωστόσο, ο ειδικός συνεργάτης του κου Χατζημάρκου, κος Στέργος Στάγκαςμε εντυπωσιακή ρητορεία ή ακολουθώντας την απαίτηση του Περιφερειάρχη του,κατηγορεί τον Δήμαρχο Ρόδου για τον Διεθνή Διαγωνισμό αντικατάστασης λαμπτήρων Led στις Δημοτικές Κοινότητεςπου δεν αφορά σε προμήθειες, αλλά σε διαδικασία αντικατάστασης υπό τον έλεγχο του Δήμου Ρόδου, χωρίς να βάλει χρήματα ο Δήμος Ρόδου και χωρίς να επιλέξει «φωτογραφικά» τον ανάδοχο. Υπάρχει διαφορά: η ΠΝΑι πληρώνει για το έργο αυτόν που θέλει [εξ ου και η κατηγορία περί φωτογραφικού διαγωνισμού], ο Δήμος Ρόδου αναθέτει το έργοσε αυτόν που κάνει την καλύτερη προσφορά χωρίς οικονομικό αλισβερίσι μαζί του παρά μόνο την επίβλεψη του έργου.Εδώτα δημοσιεύματα.

Είναι ο ίδιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου που υπέγραψε την σύμβαση με την Εταιρεία του Μπόμπολαγια να διαχειριστεί τη μεταφορά νερού από το Φράγμα Γαδουρά που δεν την ενέκρινε πάλι το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί δεν ήταν διαυγής  με αποτέλεσμα πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή το νησί να διψά.  Δικές  του υπογραφές ήταν οι παραπάνω. Του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, του κου Χατζημάρκου, όχι άλλου. Εδώτο δημοσίευμα που ενόχλησε σφόδρα τον κο Χατζημάρκο.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος στα επί ενάμισι χρόνο δημοσιεύματά μου, που δεν είναι κολακευτικά προς τον ίδιο και στον τρόπο που κινείται, απαντά με μηνύσεις γιατί δεν έχει επιχειρηματολογίαγια να τα αντικρούσει. Γιατί του τελείωσε η λογική επιχειρηματολογία και θέτει εαυτόν υπό την προστασία των δικηγόρων των κκ Μαυρομάτη και Φιλιππάκη που στα ζόρια φέρνουν από την Αθήνα για ενίσχυση τον κο Αλέξη  Κούγια. Οι συστάσεις περιττεύουν.Εδώτα δημοσιεύματα.

Τέλος… λέμε τέλος γιατί κάπου πρέπει να μπει και η άνω τελεία:

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που με απειλεί μέσω δικαστηρίων με 12μήνη προσωπική κράτηση, φυλακή δηλαδή, ζητεί 45.000 ευρώ για να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που ισχυρίζεται ότι του προκάλεσα και 15.000 ευρω για κάθε παράβαση που θα μου αποδοθεί.Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είναι αυτός, το  εκλεγμένο πρόσωπο Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ο κος Γιώργος Χατζημάρκος που νοιώθει θιγμένος από τα δημοσιεύματά μου και χρεώνει φτηνά, πολύ φτηνά τον εαυτό του. Κύριε Χατζημάρκο. Με επιβεβαιώνετε ξανά!

Και απρεπής και φτηνός. Σας καμαρώνουν άραγε οι ψηφοφόροι σας; Για να δούμε πόσοι είναι περήφανοι για την επιλογή τους στο πρόσωπό σας το 2014;

Εκκρεμούν και άλλα «ωραία» και απρεπή για τον κο Χατζημάρκο. Αλλά να έχουμε και κάτι καινούργιο να πούμε στη δικαστική αγωγή εναντίον μου στις 20 Σεπτεμβρίου.Μην τα «κάψουμε»  όλα τώρα.

ΥΓ 1ο:Ένας κύριος τις προάλλες μου είπε: «Πολύ επιθετική είσαι». Απάντησα: «Εσύ στη θέση μου τι θα έκανες; Θα δήλωνες υποταγή στον Χατζημάρκο;». Δεν απάντησε.

ΥΓ 2ο: Προς ενημέρωσιν: και να αφαιρεθεί από το διαδίκτυο το παρακάτω video, πληροφορώ τον κο Περιφερειάρχη ότι έχει ήδη αποθηκευτεί σε αρχείο που διαχειρίζονται οι δικηγόροι μου»

Στο εν λόγω άρθρο αναφέρονται οι εξής ψευδείς ισχυρισμοί στης εγκαλουμένης, τους οποίους εν γνώσει της αναλήθειας των αναφερομένων από αυτήν, τα δημοσίευσε με δόλο, ήτοι σκοπό να βλάψει τόσο την τιμή και την υπόληψή μου, όσο και να αμαυρώσει με ψευδείς και συκοφαντικούς  ισχυρισμούς την πολιτική και κοινωνική προσωπικότητα  :

«Αφού προπορεύτηκε του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου παραγκωνίζοντας τον Οικοδεσπότη και Διοργανωτή κατά το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δικαστών και Δικηγόρων που διεξήχθη στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2018, προπορεύτηκε και του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου. Μην έχοντας ο ίδιος ο κος Χατζημάρκος ή ο θεσμός της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου καμία εμπλοκή στην άριστη διοργάνωση, με θράσος όχι απλώς έκανε την καθιερωμένη …  ομιλία του, αλλά παρέκαμψε το πρωτόκολλο προσπερνώντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπαίνοντας στο χώρο του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και εν συνεχεία μπαίνοντας μπροστά και από τον Διοργανωτή και Οικοδεσπότη του Συνεδρίου, τον Δήμαρχο του Νησιού κο Χατζηδιάκο.»

«Ο κύριος Χατζημάρκος, σταθερά απρεπής πολίτης, που καταλύει κάθε έννοια σεβασμού, ευγένειας και συναδελφικότητας προσπερνά τον πρώτο πολίτη της χώρας πιστεύοντας ότι η Πολιτική είναι γήπεδο πρωτιάς και μόνο όταν σκουντάς, κλωτσάς, βάζεις τρικλοποδιές … επιβιώνεις. Πώς κάνουν τα γίδια στο μαντρί; Μπροστά και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπροστά και από τον Διοργανωτή Δήμαρχο Ρόδου

Τα παραπάνω είναι παντελώς ψευδή και συκοφαντικά, αφού ποτέ δεν προπορεύτηκα του Προέδρου της Δημοκρατίας , κάτι που φυσικά γνώριζε πολύ καλά, αφού εγώ ήμουν προσκεκλημένος στην εκδήλωση και ο λόγος δόθηκε από τον διοργανωτή του συνεδρίου και με την σειρά που είχαν ορίσει, αφήνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ομιλήσει τελευταίος, όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο. Αυτό η μηνυόμενη το γνώριζε , πλην όμως σκόπιμα το αναγράφει , με σκοπό να θίξει την προσωπικότητά μου. Και βέβαια οι εκφράσεις και τα σχόλια: «Ο κύριος Χατζημάρκος, σταθερά απρεπής πολίτης, που καταλύει κάθε έννοια σεβασμού, ευγένειας και συναδελφικότητας προσπερνά τον πρώτο πολίτη της χώρας πιστεύοντας ότι η Πολιτική είναι γήπεδο πρωτιάς και μόνο όταν σκουντάς, κλωτσάς, βάζεις τρικλοποδιές … επιβιώνεις. Πώς κάνουν τα γίδια στο μαντρί; Μπροστά και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπροστά και από τον Διοργανωτή Δήμαρχο Ρόδου» , δεν αποτελούν κρίσεις, αλλά την επιτομή της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφού με εξυβριστικές φράσεις και χαρακτηρισμούς , παρουσιάζει ως αληθή ψευδή γεγονότα με πρόθεση να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου και μάλιστα δια του Τύπου.

Περαιτέρω , το απόσπασμα του δημοσιεύματος «Είναι ο ίδιος άνθρωπος που υπογράφει εντάλματα πληρωμής 120.000 ευρώ συνεργατών του  για εθελοντικές τάχα υπηρεσίες. [Ας είναι καλά το ΔΙΑΥΓΕΙΑ του ΓΑΠ]. Αναλυτικά και με αποδεικτικά στοιχεία εδώ.» , είναι συκοφαντικό, αφού δεν έχω προβεί σε υπογραφή κανενός παράνομου ή παράτυπου εντάλματος πληρωμής και δή ύψους 120.000,00€ για εθελοντικές υπηρεσίες όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα. Ολα τα εντάλματα που εκδίδει η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, ελέγχονται και επικυρώνονται τόσο από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας , όσο και από τον Επίτροπο. Και αυτό το γνωρίζει η μηνυόμενη, πλην όμως το δημοσιεύει με τον τρόπο αυτό , με σκοπό να με θίξει πολιτικά και κοινωνικά .

Περαιτέρω , το απόσπασμα του δημοσιεύματος «Είναι ο ίδιος Περιφερειάρχης που επιβάλλει στους Προέδρους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να δηλώνουν με δελτία τύπου την στήριξή τους στο πρόσωπό του, αφού προηγουμένως είχαν δηλώσει αυθόρμητα στα ΜΜΕ το αληθές: ότι ο Τουρισμός είναι κακής ποιότητας και ότι κλείνουν οι επιχειρήσεις. Για την καμπάνια όμως του Τουρισμού η ΠΝΑι έχει δαπανήσει για την ηλεκτρονική προβολή της και την εταιρεία προώθησης πάρα πολλά χρήματα που δεν έκαναν απόσβεση. Αλήθεια, πόσο στοίχισε η ιστοσελίδα likenoother.aegeanislands.gr; Δεν μας απάντησε κανείς ποτέ! Τα αποτελέσματα είναι ορατά.» Η έκφραση επιβάλλει στους Προέδρους …….είναι άκρως συκοφαντικό , αφού εγώ δεν έχω επιβάλει τίποτα και σε κανένα και ιδιαίτερα σε ανθρώπους επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένους , οι οποίοι εκλέχθηκαν και φυσικά με ισχυρές προσωπικότητες , που δεν θα ανεχόταν να τους επιβάλει ο οποιοσδήποτε πολιτικός , οποιαδήποτε δήλωση ή ενέργεια.

Περαιτέρω, το απόσπασμα του δημοσιεύματος«Είναι ο ίδιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου που υπέγραψε την σύμβαση με την Εταιρεία του Μπόμπολα για να διαχειριστεί τη μεταφορά νερού από το Φράγμα Γαδουρά που δεν την ενέκρινε πάλι το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί δεν ήταν διαυγής  με αποτέλεσμα πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή το νησί να διψά. Δικές  του υπογραφές ήταν οι παραπάνω. Του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, του κου Χατζημάρκου, όχι άλλου. Εδώ το δημοσίευμα που ενόχλησε σφόδρα τον κο Χατζημάρκο.», είναι η επιτομή της συκοφαντικής δυσφήμησης , όταν η σύμβαση εγκρίθηκε, ελέγχθηκε και υπογράφηκε και επιλύθηκε το θέμα της υδροδότησης του νησιού. Η μηνυόμενη , γνωρίζει πολύ καλά , τόσο προσωπικά όσο και από το Διαύγεια , ότι η σύμβαση είναι καθ’ όλα νόμιμη και επωφελής για το νησί, όμως , αυτό ακριβώς θέλει να αντιστρέψει , με το εν λόγω απόσπασμα , δηλαδή να αμαυρώσει και σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου, χαρακτηρίζοντας ως αδιαφανή και μάλιστα αναφέροντας ψευδώς και εν γνώσει της , ότι τάχα το Ελεγκτικό Συνέδριο την απέρριψε, όταν γνωρίζει ότι την ενέκρινε και ότι βάσει αυτής της έγκρισης υπεγράφη.

Επειδή όλοι οι ως άνω χαρακτηρισμοί και ισχυρισμοί που διατυπώνονται στο συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο www.iporta.gr, από την μηνυόμενη, η οποία και αναφέρει ρητώς ότι όσα αναγράφονται απηχούν τις απόψεις του συντάκτη του, και στον οποίο ιστότοπο έχει πρόσβαση κάθε χρήστης που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να περιέλθουν αμέσως εις γνώση τρίτων, και μάλιστα να αναδημοσιευθεί το συγκεκριμένο άρθρο από άλλο ιστότοπο , το paraskinio.gr, είναι ψευδείς και συκοφαντικοί καθώς και εξυβριστικοί και η μηνυόμενη γνώριζε για την αναλήθεια τους αλλά παρ’ όλα αυτά προέβη στην σύνταξη και δημοσίευση των ως άνω αποσπασμάτων προκειμένου να με δυσφημήσει και να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη μου.

Επειδή η εγκαλούμενη απο πρόθεση και εν γνώσει της αναλήθειας των δημοσιευθέντων αποσπασμάτων πρόεβη στην δημοσίευση αυτών, με σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψή μου , όσο και μειώσει αυτή, στο κοινωνικό σύνολο της Ρόδου και όχι μόνο, παραθέτοντας ότι τάχα προέβην σε παράνομες συμπεριφορές και πράξεις , ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και γνωρίζοντας ότι ήδη διανύουμε προεκλογική περίοδο μέχρι τον Μάιο 2019 .

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΩ

Την   ποινική  δίωξη   της Γεωργίας Χρ. Δαβιλά, κατοίκου Κοσκινού, δημοσιογράφου, αρθρογράφου και διαχειρίστριας του ιστότοπου www.iporta.gr, διαφημιστικές και δημοσιογραφικές υπηρεσίες, με ΑΦΜ 114697995, Δ.Ο.Υ. Ρόδου, κατοίκου Ρόδου  για τις παραπάνω  αναφερόμενες  πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης , εξύβρισης  (άρθρα 361, 362 και 363 Π.Κ.)  επιφυλασσόμενος  παντός εν  γένει δικαιώματός μου καθώς και του δικαιώματος μου αξιώσεως ηθικής βλάβης. Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα για το ποσό των σαράντα ευρώ (40,00€) μετά επιφυλάξεως παντός εν γένει δικαιώματός μου .για τη χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστην , από την παράνομη σε βάρος μου ενέργειάς της.

Επίσης ζητώ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία , δεδομένου ότι η παράνομη συμπεριφοράς της είναι κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μου.

Αντίκλητό μου Δικηγόρο διορίζω τον δικηγόρο Ρόδου κ. Ευθύμιο Δημητριάδη, κάτοικο Ρόδου, 28ης Οκτωβρίου 39-41 ,  τηλ. 22410 34.000.

Ρόδος 19/07/2018 Ο μηνυτής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΛΕΒΑΡΗ

Η συνέχεια δόθηκε σήμερα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη. Δείτε τι δηλώσεις: