«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όλοι όσοι την υπηρετούμε αλλά κι εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, βρισκόμαστε δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο της και αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ευχαριστήσουμε όλους για τον διαρκή πόλεμο με την φωτιά και την καταστροφή που διεξαγάγετε για να υπερασπιστείτε και να σώσετε τα δάση μας και τις περιουσίες των πολιτών».

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο κ. Γιάννης Φλεβάρης στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Αντιπύραρχο κ. Ιωάννη Τσιτσικά κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους.

Παλιοί γνώριμοι και φίλοι, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, όπως ο τελευταίος υπογράμμισε για να προσθέσει ότι η αγάπη για την Ρόδο και το φυσικό της περιβάλλον είναι επιπλέον κίνητρο πέραν ωραρίου ή τυπικών υποχρεώσεων για να εργαστεί ουσιαστικά για την αντιπυρική προστασία του νησιού. Ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι ο κ. Τσιτσικάς είναι άνθρωπος της Ρόδου, ζει μόνιμα στο νησί μας και προσφέρει έργο από οποιαδήποτε θέση και αν υπηρέτησε και η ανάληψη των καθηκόντων του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι επιστέγασμα της προσφοράς του.

Κατά την επίσκεψή του, ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε την ετοιμότητα και την άμεση αντίδραση του προσωπικού καθώς μόλις ειδοποιήθηκε η Π.Υ. για περιστατικό που βρισκόταν σε εξέλιξη έσπευσαν προσωπικό και οχήματα επί τόπου, εντός λίγων λεπτών. Το περιστατικό σχολίασε ο κ. Φλεβάρης λέγοντας ότι παρά την έλλειψη προσωπικού και μέσων ή επαρκών πόρων για συντήρηση εξοπλισμού, εντούτοις η Υπηρεσία ανταπεξέρχεται διότι όλοι υπερβάλλουν εαυτόν και με τις γνώσεις και εμπειρία τους κρατούν ετοιμοπόλεμα τα μέσα που διαθέτει. 

Ο κ. Τσιτσικάς αφού με σεμνότητα ανέφερε ότι όλοι οι Διοικητές που πέρασαν από την Π.Υ. προσέφεραν έργο παρουσίασε στον κ. Φλεβάρη τους ημερήσιους χάρτες ετοιμότητας για πρόληψη πυρκαγιάς. Ανέφερε ότι η περιοχή Ρόδου, Καρπάθου και γενικότερα Δωδεκανήσου είναι περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας. Το Σαββατοκύριακο αυτό για την Ρόδο, ο βαθμός ετοιμότητας είναι επιπέδου 4 πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο προσοχής και όλο το προσωπικό βρίσκεται σε επιφυλακή. Ανώτερο είναι μόνο το επίπεδο 5 που αποτελεί κατάσταση συναγερμού. Τα επίπεδα αυτά αφορούν πρόληψη πυρκαγιών και δίνονται καθημερινές οδηγίες προς τα πληρώματα. Με την ευκαιρία κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν την παραμικρή ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ακόμα και το άναμμα μιας φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχίσουν μαζί την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και ο κ. Φλεβάρης ζήτησε από τον κ. Διοικητή, να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλα τα νησιά, ενώ αναφέρθηκε επαινετικά στους εθελοντές, στους ιδιοκτήτες οχημάτων και μηχανημάτων και όλους όσους στέκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πύρινης λαίλαπας.

 296 total views,  2 views today