Στην υπηρεσία του ΕΣΥ τέθηκε το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου χάρη στην πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού-αρχιτέκτονα του σχολείου Αγγελικής Νικολάου να αξιοποιήσει τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του σχολείου.

Η δράση αποφασίστηκε με συμφωνία και στήριξη της διευθύντριας του σχολείου, κ. Βογιατζή και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Παπαδομαρκάκη. Με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή θα γίνει η κατασκευή προστατευτικών ασπίδων προσώπου που θα φοριούνται πάνω από τη μάσκα ώστε να γίνουν δωρεά στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Για την πρωτοβουλία ενημερώθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ενώ κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του υπουργείου και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκης ο οποίος απέστειλε επείγον μήνυμα στα σχολεία της Δωδεκανήσου, προκειμένου να εξακριβώσει τη διαθεσιμότητα εκτυπωτών και να προτρέψει τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν τους τρισδιάστατους εκτυπωτές για την κατασκευή των προστατευτικών μασκών.

Η Σοφία Ζαχαράκη σε ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες και ευχαρίστησε το σύνολο των εκπαιδευτικών για τη στήριξη τους στη δύσκολη μάχη που δίνουν οι γιατροί στη μάχη με τον κορονοϊό:

Οι προστατευτικές μάσκες που φοριούνται επάνω από την μάσκα και έχουν λάβει την έγκριση του υπουργείου Υγείας, ενώ οι μάσκες θα γίνουν δωρεά στο νοσοκομείο Ρόδου.

Την ίδια στιγμή έχει σταλεί μήνυμα στα σχολεία της Δωδεκανήσου, για πιθανή αξιοποίηση και άλλων τρισδιάστατων εκτυπωτών για την κατασκευή των προστατευτικών μασκών.

Το κίνημα αλληλεγγύης για τους ήρωες στα νοσοκομεία μας είναι πανελλήνιο! Η συμπαράσταση με κάθε τρόπο επιβεβλημένη!

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών μας συγκινητική!», αναφέρει η υφυπουργός Παιδείας.

 1,500 total views,  2 views today