Συνέντευξή εφ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης στη διάρκεια της οποίας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα που ανακύψει τελευταία όπως για παράδειγμα το θέμα με την παροχή οξυγόνου αλλά και η έλλειψη αναισθησιολόγων πρόβλημα που παραμένει όμως άλυτο.

Σε γενικές γραμμές,  σε ότι αφορά τα περιστατικά κορονοϊού που αντιμετωπίστηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου ο κ. Ρουμάνης είπε ότι  μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου εισήχθησαν  στο ΓΝΡ 1.304 άτομα. Από αυτά τα 539 ήταν θετικά . Πραγματοποιήθηκαν  21 διακομιδές. Τη μάχη που έδωσαν για τη ζωή με τον κορονοιό έχασαν 20 συνάνθρωποι μας.

Ακόμη όπως τόνισε ο κ. Ρουμάνης έχει ετοιμαστεί τμήμα επειγόντων περιστατικών στην παιδιατρική και υποδομή για την αντιμετώπιση covid περιστατικών για παιδιά.

« Έχουμε ξεχωρίσει ένα χώρο στον οποίο θα αντιμετωπίζονται τα περιστατικά covid -19 σε παιδιά», τόνισε ο κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου αναφέρθηκε και στις δωρεές ύψους 200.000  που έχουν γίνει και δείχνουν όπως τόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αναμένεται να δοθούν όπως είπε άλλα 25.000 ευρώ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφορά έκανε και στους πόρους που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ΓΝΡ δηλαδή 327.000 ευρώ για εξοπλισμό , 100.000 για τη μονάδα διάλυσης κυταροστατικών 4,5 εκατομμύρια από ενεργειακό πρόγραμμα, 950.000 από το ΕΣΠΑ για αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού. Έχει προγραμματιστεί δαπάνη 70.000 ευρώ για την αγορά δεξαμενής οξυγόνου. Ακόμη από το  υπουργείο Υγείας έχουν εξασφαλιστεί 212.000 ευρώ για την ανακαίνιση της ψυχιατρικής κλινικής. Επίσης εξασφαλίστηκαν 234.000 ευρώ για την αγορά και εγκατάσταση πλυντηρίων.  Έχει προγραμματιστεί όπως τόνισε ο κ. Ρουμάνης η βελτίωση των υποδομών της νεφρολογικής κλινικής.

Οξυγόνο

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την παροχή οξυγόνου

« Εξηγήσαμε πως μετά από διαγωνισμό το 2019 εγκαταστάθηκε σύστημα παροχής οξυγόνου που είναι υπό τριετή εγγύηση. Το σύστημα αυτό παράγει 120 κυβικά  μέτρα οξυγόνου την ώρα. Ο μέσος  όρος  κατανάλωσης είναι 20 με 30 κυβικά μέτρα την ώρα. Τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου που προέκυψε το πρόβλημα η  κατανάλωση έφθασε τα 110 κυβικά μέτρα. Ενεργοποιήθηκε η εφεδρεία ενώ μοιράστηκαν και φορητές φιάλες οξυγόνου.  Το Νοσοκομείο Ρόδου θα υποβάλλει αναφορά  στην 2η Υγεινομική Περιφέρεια για να ερευνηθεί η πιθανότητα αν προέκυψε κάτι άλλο και  να ελεγχθεί από την εταιρεία», δήλωσε στο skyrodos.gr o κ. Ρουμάνης

Ανεμβολίαστοι

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους ο κ. Ρουμάνης είπε ότι από τους γιατρούς ήταν τρία άτομα και εμβολιάστηκε το ένα. Από τους νοσηλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί 27 άτομα.  Ένας νοσηλευτής από αυτούς εμβολιάστηκε και επέστρεψε στην εργασία του. Ανεμβολίαστοι είναι πέντε διοικητικοί υπάλληλοι και  12 άτομα από το λοιπό προσωπικό.

« Θα επιλέξουμε από την ειδική λίστα 5 βοηθούν νοσηλευτών και δύο μαίες και ,μια νοσηλεύτρια ή νοσηλευυτή

Αναισθησιολογικό

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο αναισθησιολογικό τμήμα που παραμένει άλυτο.

Υπηρετούν όπως τόνισε τρεις γιατροί από τους οποίους ο  ένας άτομο είναι σε άδεια που ανακλήθηκε.  Σε βάρδια η κ. Πολύμνια Γαλανού.

«Διορίστηκαν γιατροί με μέριμνα του νοσοκομείου οι οποίοι όμως δήλωσαν παραίτηση και έφυγαν . Στην παρούσα φάση περιμένουμε  από αρχές Οκτωβρίου να έρθει ένας γιατρός και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προσλήψεως  2 γιατροί. Επίσης εχουμε βγάλει προκήρυξη για άλλους τέσσερις με συγκεκριμένες ειδικότητες», είπε ο κ. Ρουμάνης

Χειρουργεία

Ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε και στη λειτουργία των χειρουργείων.
«Για  κάποιοι διάστημα τα χειρουργεία  είχαν σταματήσει. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπήρχε ένας αναισθησιολόγος δημιούργησε θέμα. Ωστόσο δεν ήταν σε λίστα αναμονής 1.160 άτομα. Ο ακριβής αριθμός των ατόμων που ήταν στη λίστα αναμονής θα ανακοινωθεί προσεχώς», είπε ο κ. Ρουμανης.

 

 2,289 total views,  10 views today