Το συγκινητικό μήνυμα από το Καστελλόριζο στην Τουρκία και το «ευχαριστώ» της Hurriyet

114

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσίευσε ένα ακόμη άρθρο για την προσφορά των Ελλήνων στους πληγέντες στην Τουρκία  .Σε αυτό γίνεται αναφορά όχι μόνο στα δέματα με την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε το  Καστελλόριζο στην Τουρκία αλλά και στο συγκινητικό μήνυμα που τα συνόδευε.

«Όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα οι άνθρωποι δραστηριοποιήθηκαν.Συγκεντρώσαμε και εμείς κάποια πράγματα για να βοηθήσουμε. Να μην ξεχνάμε πως ο Έλληνας έχει και φιλότιμο», δήλωσε ο  κ. Παπουτσής

Η βοήθεια έχει σταλεί ήδη από το Καστελλόριζο στο Κας

Στο Κας έχουν συγκεντρωθεί όπως είπε 3.000 άνθρωποι που επλήγησαν από το σεισμό.

«Διαμένουν στα ξενοδοχεία στην Αντίφυλλο μέχρι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία», είπε ο κ. Παπουτσής.

Το Γραφείο του Περιφερειακού Διοικητή του Κας μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες των δεμάτων αλλά και το σημείωμα στα κουτιά που έγραφε:

«Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό,τι μπορούμε κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελλόριζου».

Η περιφέρεια του Κας από την άλλη πλευρά απάντησε: «Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Καστελλόριζου που έχουν καλή καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό».