Παραφωνία στην φυσική ομορφιά του κέντρου της πόλεως μια ανάσα από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού είναι  το μεγάλο συντριβάνι.

Βρώμικο, μαύρο σχεδόν,  από την υγρασία το κυρίως σώμα του συντριβανιού δεν αρέσει σε κατοίκους και επισκέπτες. Δεν ξεκουράζει το βλέμμα όσων διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο είτε για να μεταβούν στις εργασίες τους ή για περίπατο.

Προσπάθεια για να καθαριστεί το συγκεκριμένο συντριβάνι έγινε πριν από δυο τρία χρόνια. Τότε το συντριβάνι είχε καθαριστεί μεν έστω και με ανορθόδοξο τρόπο και άλλαξε όψη.

Τώρα όμως βρώμισε  και πάλι γεγονός που θα έπρεπε να δραστηριοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ωστόσο ο καθαρισμός του δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση όπως εξήγησε στο skyrodos.gr ο προϊστάμενος της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Γιώργος Καρυδάκης.

Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, να ληφθεί η σχετική απόφαση και να επέλθει συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

Παρόλα αυτά δεν έχουν χαθεί οι ελπίδες για τη βελτίωση της κατάστασης αφού όπως είπε ο κ. Καρυδάκης  έχει ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή και αποκατάσταση όλων των κρηνών που υπάρχουν στην πόλη.

« Έχουμε ξεκινήσει τη μελέτη που στόχο έχει την καταγραφή και αποκατάσταση των κρηνών στην πόλη της Ρόδου. Σε αυτή τη μελέτη θα ενταχθεί και το συντριβάνι που είναι μπροστά από την κεντρική είσοδο του ιερού ναού του Ευαγγελισμού προκειμένου να καθαριστεί», είπε ο κ. Καρυδάκης.

Η έναρξη των αποκαταστάσεων σε ότι αφορά τις βρύσες αλλά και το συντριβάνι του Ευαγγελισμού θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση της μελέτης και της εξασφάλισης των σχετικών  πιστώσεων.

 174 total views,  2 views today