Τα ενεργά κρούσματα στο νησί της Λέρου, μετά από την ιχνηλάτιση και την επιβεβαίωση από το Νοσοκομείο, τον ΕΟΔΥ και το ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ Λέρου, είναι σήμερα 16, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τάσο Τσαχουργιαννίδη.

Όπως αναφέρει, ο αριθμός αυτός καθημερινά αυξομειώνεται σύμφωνα με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και την λήξη της καραντίνας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επίσης αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο του νησιού νοσηλεύονται 3 κρούσματα. Το σύνολο των ατόμων που νοσηλεύθηκαν από τις 11 Μαρτίου μέχρι σήμερα είναι 26 εκ των οποίων 15 πήραν εξιτήριο,  έγιναν 4 αεροδιακομιδές (το ένα περιστατικό έγινε καλά και επέστρεψε ο ασθενής), έγινε μία διακομιδή με σκάφος του Λιμενικού Σώματος και χθες και σήμερα απεβίωσαν δύο ακόμη ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό θανάτων σε 4.

Μάλιστα απευθύνει έκκληση στον κόσμο να δηλώσει συμμετοχή για τους εμβολιασμούς, καθώς άνοιξε  η πλατφόρμα για την ηλικία 60-64 .

Επίσης επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 1.967 εμβολιασμοί από το Νοσοκομείο Λέρου εκ των οποίων 1.419 έχουν κάνει την 1η δόση όπου μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι ψυχικά ασθενείς, και 548 και τις δύο δόσεις του εμβολίου .

“Για να βγούμε Υγιείς και να φύγουμε επιτέλους από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΣ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”, αναφέρει καταλήγοντας.

 370 total views,  2 views today