Υπό αυστηρά μέτρα τέθηκαν επιβάτες και πλήρωμα της TUI

862

Τα μεσάνυχτα έφυγαν τελικά για τον προορισμό τους με νέο αεροσκάφος, οι επιβάτες της πτήσης που είχαν προορισμό τη Φρανκφούρτη και προσγειώθηκε εκτάκτως στη Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα, πτήση της TUI, άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε χθες το απόγευμα στο Αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας», εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Όπως δήλωσε στον SKY ο αερολιμενάρχης Σπύρος Δεληγιάννης, το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 ξεκίνησε από την Αίγυπτο και είχε προορισμό το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αλλά λόγω τεχνικού προβλήματος στη συντήρηση της καμπίνας κρίθηκε αναγκαίο να προσγειωθεί στη Ρόδο.

Μετά από αίτημα των πιλότων αμέσως το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου έθεσε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο που προβλέπεται και το αεροσκάφος τελικά προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τελικά, τους επιβάτες της πτήσης απο την Αίγυπτο παρέλαβε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα από τη Ρόδο άλλο αεροσκάφος της εταιρείας που ήρθε από την Κολωνία.

Ο κ. Δεληγιάννης δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να απαγορευθεί η προσγείωση του αεροσκάφους, και η μεταφορά των επιβατών και του πληρώματος στην αίθουσα αναμονής 8 του αερολιμένα, έγινε με όλα τα απαραίτητα μέτρα και υπό αυστηρή επιτήρηση. Σήμερα ειδικό συνεργείο απολυμαίνει την αίθουσα 8 και το WC που χρησιμοποίησαν επιβάτες και πλήρωμα, από νωρίς το πρωί, ενώ το αεροσκάφος παραμένει στο αεροδρόμιο Διαγόρας, μέχρι να ελεγχθεί από τεχνικούς που αναμένονται στο νησί, όπως και το νέο πλήρωμα.