Θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των βουλευτών των υποψηφίων βουλευτών αλλά και των πολιτών προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή κ. Καματερού που βρίσκεται κατηγορούμενος γιατί θα δημιουργήσει νέο εθνικό ζήτημα και θα προκαλέσει την γειτονική Τουρκία να εγείρει αξιώσεις στο Αιγαίο.

Άπαντες στις ανακοινώσεις τους κατηγορούν τον κ. Καματερό ότι με την ομιλία του ουσιαστικά προετοιμάζει  τη μεταφορά του μοντέλου της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα

Νικητιάδης: Ανακαλέστε στην τάξη τον κ.Καματερό

Για άγνοια των κανόνων Διεθνούς Δικαίου κατηγορεί τον κ. Καματερό ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Νικητιάδης και τονίζει ο ότι με τις δηλώσεις του μπροστά στο Εθνικό Κοινοβούλιο ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι, ή δεν έχει ιδέα από το διεθνές δίκαιο και τις ισχύουσες με το καθεστώς της Δωδεκανήσου διεθνείς συνθήκες, ή ότι τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία ενόψει του προσεχούς ταξιδιού του κ. Τσίπρα στη Τουρκία.

Στη δήλωση του ο κ. Γιώργος Νικητιάδης αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός , εκφράζοντας «συναισθήματα ζήλιας», όπως είπε, για το γεγονός ότι η Δωδεκάνησος δεν έχει μια παρόμοια συμφωνία με την Τουρκία, όπως αυτή που φέρανε για ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα Σκόπια, προφανώς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα που οφείλει η κυβέρνηση να ανατάξει επαναφέροντας στη τάξη τον βουλευτή της.

Με τις δηλώσεις του μπροστά στο Εθνικό Κοινοβούλιο ο κ. Καματερός, δείχνει ότι, ή δεν έχει ιδέα από το διεθνές δίκαιο και τις ισχύουσες με το καθεστώς της Δωδεκανήσου διεθνείς συνθήκες, ή ότι τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία ενόψει του προσεχούς ταξιδιού του κ. Τσίπρα στη Τουρκία.

Ας ελπίσουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμβαίνει το πρώτο. Στο άμεσο μέλλον θα φανεί …

Σε κάθε περίπτωση, επειδή παρόμοιες δηλώσεις πολύ εύκολα μπορεί να αποτελέσουν κερασάκι στη τούρτα των γειτόνων μας, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πάραυτα να ανακαλέσει στη τάξη τον Βουλευτή του. Οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι η πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης, ουδεμία σχέση έχει με όσα επιπόλαια και επικίνδυνα ταυτοχρόνως κατέθεσε ο βουλευτής της ενώπιον του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Καματερός παραλλήλως, ας σκύψει να ακούσει τη φωνή και την οργή των συμπατριωτών μας Δωδεκανησίων σε σχέση με όσα δήλωσε, και ας προσπαθήσει να ανασκευάσει τις ανήκουστες δηλώσεις του. Αυτό απαιτείται ως ελάχιστη προσπάθεια διατήρησης της υστεροφημίας του.

Μάνος Κόνσολας: Για κάποιους η έννοια και η λέξη Πατρίδα δεν σημαίνει τίποτε

Την άποψη ότι η ομιλία του κ. Καματερού δείχνει ότι στην κυβέρνηση ετοιμάζουν τη μεταφορά του μοντέλου της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Αιγαίο εκφράζει με γραπτή δήλωση του  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας και καλεί τους Έλληνες να είναι ενωμένοι.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Κόνσολας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Για κάποιους, η έννοια και η λέξη Πατρίδα δεν σημαίνει τίποτα, μας το έχουν αποδείξει. Για εμάς, σημαίνει πολλά.

Η κυβέρνηση, είναι σαφές, ότι προετοιμάζει τη μεταφορά του μοντέλου της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Αιγαίο. Ένα μοντέλο που συνδέεται με απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις που, στην περίπτωση του Αιγαίου, θα μετατραπούν και σε παραχωρήσεις.

Τι εννοούν αυτοί που μας καλούν, εμμέσως, να κάνουμε για το Αιγαίο μια αντίστοιχη συμφωνία με αυτή των Πρεσπών;

– Να δεχτούμε την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Χαλάρωση στις 20 Δεκεμβρίου και άρση του lockdown με τα κάλαντα

– Να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια;

– Να αποδεχθούμε τη συνεκμετάλλευση μαζί με την Τουρκία των κοιτασμάτων στο Αιγαίο;

– Να μην ανακηρύξουμε ΑΟΖ;

– Να αναγνωρίσουμε γκρίζες ζώνες και να παραχωρήσουμε βραχονησίδες;

– Να φύγει ο στρατός από τα νησιά μας;

Είναι ξεκάθαρο ότι η επικείμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, μόνο ανησυχία προκαλεί.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ενωμένοι γιατί φαίνεται ότι στο παρασκήνιο κάποιοι εξυφαίνουν και άλλες συμφωνίες, ανάλογες με αυτή των Πρεσπών.

Και κάτι τελευταίο: οι Δωδεκανήσιοι δεν ζηλεύουν τους Μακεδόνες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τους ζηλεύουν, όμως, για το εθνικό φρόνημα και την ευαισθησία τους, για τον τρόπο με τον οποίο αντιστέκονται σε αυτή την καταστροφική συμφωνία. Και είναι μαζί τους».

 Ε. Φτακλάκη : Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε

«Εγκληματικά επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο καθώς ενέχει την έμμεση πλην σαφή αναγνώριση τουρκικών αξιώσεων χαρακτήρισε  η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ελευθερία Φτακλάκη τη δήλωση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός στην ομιλία του.

Αναλυτικά με γραπτή δήλωση η κ. Ε Φτακλάκη αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα:

Ο κοινοβουλευτικός λόγος πρέπει να είναι πάντα μετρημένος, μελετημένος και τεκμηριωμένος. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να διατυπώνεται προς την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Η χθεσινή δήλωση, από το βήμα της Βουλής, του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα κ. Η. Καματερού δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πληροί καμία από αυτές τις προδιαγραφές. Η πρόταση (και ευχή!!!!)του για αξιοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως υπόδειγμα για την επίλυση και των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο είναι εγκληματικά επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο καθώς ενέχει την έμμεση πλην σαφή αναγνώριση τουρκικών αξιώσεων για θέματα οπως π.χ. η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, η ΑΟΖ, το Καστελλόριζο, κλπ.

Αλήθεια ο κ. Καματερός θέλει να τεθούν αυτά τα θέματα ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τουρκία;Ανατρέπεται δηλαδή όλη η στρατηγική της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια στο ζήτημα αυτό; Αγνοεί ο κ. Καματερός τις ρυθμίσεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας οι οποίες δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις και μάλιστα ζητά να τεθούν οι θέσεις αυτές στην ίδια μοίρα αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης με μια χώρα που μέχρι και σήμερα αρνείται να κυρώσει τη Συνθήκη των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας;

Δεν έχουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι ανάγκη τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας αρκεί. Το ζητούμενο είναι εαν η κυβέρνηση, την οποία ο κ. Καματερός στηρίζει με την ψήφο του θέλει να την εφαρμόσει!!!!

Όσο για την αποστροφή του λόγου του, με την οποία απευθήνθηκε στους Μακεδόνες, λέγοντας ότι τους ζηλεύει που έχουν τη Συμφωνία των Πρεσπών για τη ρύθμιση των θεμάτων τους, εκτιμώ πως μια απλή βόλτα σε οποιαδήποτε περιοχή της Μακεδονίας (είτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είτε στο πιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό) θα τον πείσει για το εάν οι Μακεδόνες συμφωνούν μαζί του ή όχι και για το πόσο άστοχη και εκτός πραγματικότητας υπήρξε η τοποθέτηση του.

Θα έκλεινα λέγοντας «κρίμα» αλλά δεδομένης της σημασίας των κυβευμάτων θεωρώ ορθότερο να πω “ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!

 336 total views,  2 views today