Το πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού αναμένει ο Δήμος Ρόδου, για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου που αφορά την επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή τύπου σήμερα και στο skyrodos.gr ο αντιδήμαρχος Αφάντου αρμόδιος για θέματα ακίνητης περιουσίας κ. Βασίλης Μανέττας.
«Η μελέτη για την επισκευή της Νέας Αγοράς είναι έτοιμη και έχει σταλεί για έγκριση στο υπουργείο Πολιτισμού. Σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες να δοθεί η έγκριση από το υπουργειο. Ακόμη υπάρχει και ο κανονισμός χρήσης του ακινήτου», είπε ο κ. Μανέττας.
Στόχος είναι οι εργασίες επισκευής να ξεκινήσουν μετά το περας της φετινής σεζόν και να ολοκληρωθούν τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος τους μέχρι την έναρξη της επόμενης.
Τα χρήματα για την επισκευή του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος πάντως έχουν εξασφαλιστεί όπως είπε ο κ. Μανέττας.
Δρομολογούνται πλέον όμως και οι διαγωνισμοί για την εκμίθωση των καταστημάτων που είναι κενά.
«Βούληση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη είναι να γίνεται διαγωνισμός για κάθε ένα κατάστημα. Στόχος να μετάσχουν οι Ροδίτες επιχειρηματίες στη διαδικασία », τόνισε ο κ. Μανέττας.
Σε υλοποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Νέας Αγοράς θα υπάρχει καθορισμός σε ότι αφορά τις χρήσεις των καταστημάτων.
«Δεν θέλουμε να είναι όλα τα καταστήματα τα ίδια. Δεν μπορεί να είναι η Νέα Αγορά γεμάτη με γυράδικα, εστιατόρια ή μόνο με αργυροχρυσοχοία. Θα πρέπει να υπάρχουν διάφορες χρήσεις», είπε ο κ. Μανέττας.
«Η επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος θα προηγηθεί των διαγωνισμών». είπε ο αντιδήμαρχος.
Για το θέμα αυτό θα γίνει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τον αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Δράκο.
Οι επισκευές θα είναι μεγάλης έκτασης και θα διατεθούν 2.500.000 ευρώ.
Ο κ. Μανέττας αναφέρθηκε επίσης και στις εργασίες στη δημοτική ενότητα Αφάντου με αφορμή την έναρξη της τουριστικής σεζόν.
« Ο οικισμός των Κολυμπίων είναι τουριστικός. Ξεκινήσαμε τις απαραίτητες εργασίες ώστε η εικόνα να είναι αυτή που αρμόζει σε ένα τουριστικό προορισμό. Κάνουμε καθαρισμούς διαγραμμίσεις οδών και άλλες παρεμβάσεις. Είμαστε σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες για να πουν τι χρειάζεται ώστε να προλάβουμε τη σεζόν», είπε ο κ. Μανέττας.