Μια μουτζούρα, μικρόφωνα και πλάκα…

285

Με αντανακλαστικά που σίγουρα δεν θυμίζουν ουσιαστική και γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων, προετοιμάζονται με σταθερότητα οι «παίκτες» για να είναι έτοιμοι εν όψει εκλογικών αναμετρήσεων που πλησιάζουν!

ΠΡΩΤΟΣ και καθοριστικός παράγοντας που θεωρείται αντικειμενικά ο ευκολότερος για προσέγγιση είναι να γίνουν από τους κατέχοντες σήμερα θέσεις, ανοίγματα εξασφάλισης της προβολής τους.

Αυτή η σημαντική παράμετρος έχει ήδη βρει διέξοδο για τους υπηρετούντες την αυτοδιοίκηση, μέσω φίλων, ή ανθρώπων που θέλουν να συνδυάσουν την δική τους παρουσία με την υποβοήθηση αυτών που θα επιδιώξουν επανεκλογή. Ετσι παρατηρούμε ήδη το …μπάσιμο επιχειρηματιών σε …πρωινές βόλτες, που θέλουν να στηρίξουν είτε κουμπάρους, είτε κατέχοντες θέσεις, φυσικά εξασφαλίζοντας και την ανοχή έναντι της κοινής γνώμης.

Σε δυό περιπτώσεις, η φιλοδοξία ή και η μωροφιλοδοξία μπορεί να επιφέρουν αλλοιώσεις στην καθαρή προοπτική στηριγμάτων, χωρίς να λαμβάνονται υπ΄όψη και οι συνέπειες από την αντίδραση των παικτών που θίγονται. Ακόμη και ο τρόπος της λειτουργίας μέσων, μπορεί να ελεγχθεί πλέον αφού υπάλληλοι οργανισμών, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους προς τέρψιν των αρχών της διπλοθεσίας και μάλιστα αγνοώντας και τα στοιχειώδη τυπικά!

Ολα κινούνται στην πολιτική ανισορροπία που επεβλήθη και περισσότερο στην πολιτική αυταπάτη που θέλουν να υπάρχει! Αυτά που γίνονται σήμερα είναι περισσότερο αδιανόητα για άλλες εποχές και γίνονται περισσότερο «παράλογα», όταν υπολογίσει κανείς και τους τρόπους, τις μεθόδους και τα βαθύτερα αίτια που κυριαρχούν.

Ως τις εκλογές, πρώτου, δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης ή και για την εθνική κυβέρνηση, μπορεί να δούμε πολλά και «λογικά» αξεπέραστα!

Φυσιολογικά, άλλα μπορούν να λένε, άλλα να κάνουν, διαθέτοντας το δημόσιο χρήμα και μοιράζοντας όχι μόνο πόστα που αδικαιολόγητα πληρώνονται αλλά και θέσεις που θα εξυπηρετούν τους στόχους τους, έστω και αν αυτοί είναι εκ των πραγμάτων για πλάκα!…