Τι γίνεται με τις καλοκαιρινές διακοπές; Ακολουθεί μια αναφορά με στοιχεία από το CNN travel που διαφαίνεται η δυσκολία στις μετακινήσεις αλλά και στον τουρισμό για το επόμενο δωδεκάμηνο και μάλιστα μέχρι να βρεθεί ο τρόπος να μην μεταδίδεται ο κορονοϊός!

Θα είναι ασφαλές – και αποδεκτό – να ταξιδέψει κανείς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο; Και είναι τώρα μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό του καλοκαιριού;

Με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία και την ικανότητα του κόσμου να περιορίσει τη διάδοση του ιού, δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις.

Με τα διεθνή σύνορα να κλείνουν, οι αεροπορικές εταιρείες σταματούν χιλιάδες πτήσεις σε όλο τον κόσμο και οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης παντού ζητούν να παραμείνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους για να επιβραδύνουν έτσι την εξάπλωση του COVID-19: Μας λένε πως δεν μπορούμε να ταξιδεύουμε οπουδήποτε πέρα ​​από το τοπικό παντοπωλείο ή super market αλλιώς θα έχουμε σοβαρές επιπτώσεις. Επομένως δεν μπορούμε να περιμένουμε ταξίδια και τουρίστες!

Το μέλλον των …μελλοντικών ταξιδιών

Άτομα με σχέδια για το καλοκαίρι στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πήραν οριστικά νέα τη Δευτέρα – οι Ολυμπιακοί αναβλήθηκαν μέχρι το 2021. Αυτά τα άτομα γνωρίζουν πλέον πως τα σχέδια τους δεν ματαιώνονται αλλά αναβάλλονται για σχεδόν ένα χρόνο μετά.

Εχουμε όμως και περιπτώσεις όπως μια κυρία από τον Καναδά, την Teresa Banner και την οικογένειά της που έχουν προγραμματίσει ταξίδι στην Ευρώπη στα μέσα Μαΐου.

«Έχω περάσει περίπου 50 ώρες προγραμματίζοντας αυτό το ταξίδι», είπε στο CNN Travel. “Πριν από μια εβδομάδα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να θεωρώ το ταξίδι ακυρωμένο… Τις δύο τελευταίες μέρες νομίζω ότι μπορεί κάτι να αλλάξει.”

Η πιο χαρούμενη περιοχή στη Γη, η Disneyland, έκλεισε τις εγκαταστάσεις της για τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η επιχείρηση έχει ακυρώσει και επιστρέψει τις κρατήσεις μέχρι τότε. Όσο για τον Απρίλιο και πέρα, οι ιστοτόποι της Disney λένε ότι “βρίσκονται σε τακτική επαφή με τους κατάλληλους αξιωματούχους και ειδικούς στον τομέα της υγείας” για να καταλήξουν αν θα ανοίξουν ξανά ή όχι!

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει απλώς: «μην ταξιδεύετε» και μεταθέτει στους ανθρώπους στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για περισσότερες πληροφορίες.

Ενώ το CDC έχει χάρτη που δείχνει το επίπεδο κινδύνου σε όλο τον κόσμο, δεν έχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε το ταξίδι μπορεί να είναι ασφαλές και πότε αεροπλάνα θα αρχίσουν πάλι να ταξιδεύουν.

“Διαφορετικές χώρες μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις της πανδημίας σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και διαφορετικά μέρη της ίδιας χώρας μπορούν επίσης να βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις πανδημίας”, γράφει το CDC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Αδίστακτοι εκβιάζοντας προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα

“Υπάρχουν συνεχιζόμενες έρευνες για να μάθετε περισσότερα. Αυτή είναι μια ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση και οι πληροφορίες θα έρχονται όταν θα είναι διαθέσιμες.”

Κατάσταση άρσης των περιορισμών;

Καθώς τα σύνορα μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών κλείνουν, ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και άλλα μέτρα για την επιβράδυνση της πανδημίας θα μπορούσαν να συνεχιστούν για “εβδομάδες έως μήνες“.

Ο Trudeau έκανε τα σχόλια από το μπροστινό μέρος του σπιτιού του στην Οτάβα την Πέμπτη, όπου ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση αφού η σύζυγός του, Sophie Grégoire Trudeau, έδειξε θετικό αποτέλεσμα για το COVID-19 μετά την επιστροφή της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δήλωση του Καναδού πρωθυπουργού είναι δηλωτική: Ερευνητές της δημόσιας υγείας απ’ όλο τον κόσμο, τονίζουν ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από μερικούς μήνες.

Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για 12 ή περισσότερους μήνες“, δήλωσε ο επιδημιολόγος Penn State Maciej Boni στο CNN Travel.

Ο Boni σε συνέντευξη του τονίζει ότι θα υπάρξει ένα έτος πλήρους διακοπής κάθε τέτοιας δραστηριότητας

«Οι διακοπές μπορεί να χρειαστεί να ακυρωθούν. Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις θα φαίνονται και θα είναι διαφορετικές και η διαχείριση κινδύνων είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτόμστε κάθε πρωί όταν ξυπνάμε», τονίζει.

Η απόφαση για το εάν μπορείτε να απομακρυνθείτε με ασφάλεια από το σπίτι, ανεξάρτητα από τη χώρα, θα έρθει όταν καταφέρουμε να «σταματήσουμε τη μετάδοση» του COVID-19, λέει ο Kumi Smith, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα .

Έρευνα τώρα και σχέδια για το μέλλον

“Πότε θα τελειώσει η πανδημία και πότε θα μπορέσω να ταξιδέψω ξανά “;

Δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει σχεδιασμός και δεν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα!

Οι επαγγελματίες των πρακτορεύσεων προτείνουν να …ονειρευτούμε! Οι ίδιοι λένε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να ερευνήσουμε το επόμενο ταξίδι μας..

“Προς το παρόν, ας πάρουμε χρόνο για να περιπλανηθούμε, να εξερευνήσουμε ουσιαστικά, να βουτήξουμε βαθιά σε προορισμούς και να ονειρευτούμε τι θα έρθει στη συνέχεια”, λέει η Amanda Hills, πρόεδρος του Hills Balfour, ενός πρακτορείου στο Λονδίνο που πρακτορεύει δεκάδες διεθνείς προορισμούς και ξενοδοχεία.

«Σύντομα, τα σύνορα θα είναι και πάλι ανοιχτά και θα αρθούν τα εμπόδια». Εν τω μεταξύ, η Hills προτείνει να ξοδεύουμε χρόνο, απολαμβάνοντας “περιπέτειες από τις πολυθρόνες μας“, όπως εικονικές περιηγήσεις.

Η Teresa Banner εξακολουθεί να ελπίζει ότι μπορεί να μεταβεί στην Ευρώπη τον Μάιο. “Η φύση της όλης κατάστασης είναι ότι δεν ξέρουμε, άρα οι πιθανότητες είναι 50% ναι, 50% όχι, κανείς δεν ξέρει, δεν ανησυχώ για αυτό και περιμένω”, τονίζει η Banner.

Το μέλλον είναι αβέβαιο, μέτρα δεν λαμβάνονται και όσα παίρνονται σήμερα είναι για μια περίπτωση πρώτης αντιμετώπισης μιας τραγικής κατάστασης.

 1,310 total views,  4 views today