Το Newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που προβληματίζει. Τούρκοι έχουν φτάσει μέχρι την Αγία Μαρίνα της Λέρου και ψαρεύουν ανενόχλητοι, την ίδια στιγμή που το Λιμενικό Σώμα απουσιάζει για ακόμα μία φορά, αφήνοντας τους Έλληνες ψαράδες στην τύχη τους.

Να ψαρεύουν ανενόχλητοι σε ελληνικές θάλασσες συνεχίζουν οι Τούρκοι ψαράδες, οι οποίοι αυτή τη φορά εμφανίστηκαν στην Αγία Μαρίνα (!) της Λέρου.

Οι Έλληνες ψαράδες συνεχίζουν να μην παίρνουν πειστικές απαντήσεις από το Λιμενικό Σώμα του οποίου η παρέμβαση θα έπρεπε να είναι σαφώς πιο δυναμική. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις περισσότερες φορές που φτάνει ένα σκάφος του Λ.Σ. στο σημείο που έχει γίνει η καταγγελία, οι Τούρκοι έχουν προλάβει να γίνουν… καπνός.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα πλέον καθώς οι Τούρκοι δεν περιορίζονται στο να ψαρεύουν -παράνομα φυσικά- στα ελληνικά νερά και μέσα στη Λέρο, αλλά κλέβουν και τα παραγάδια των Ελλήνων ψαράδων, οι οποίοι όχι μόνο είναι έξαλλοι με την απάθεια του Λιμενικού, αλλά εμφανίζονται πλέον και αποφασισμένοι αν δεν δουν άμεσα αλλαγή στάσης για την προστασία τους από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Ο κίνδυνος είναι καθημερινός για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου στη Λέρο και τα γειτονικά νησιά, καθώς οι Τούρκοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από το ελληνικό Λιμενικό να τους αποτρέψει τη διέλευση στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κυριολεκτικά αλωνίζουν και σαρώνουν το βυθό.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί καν να διανοηθεί Έλληνας ψαράς, να τολμήσει δηλαδή να πλησιάσει, όχι να μπει σε τουρκικά ύδατα, αφού την ίδια στιγμή θα βρεθεί με δεμένο σκάφος να οδηγείται στην τουρκική δικαιοσύνη.

 

Κι αυτό είναι το τεράστιο παράπονο των Ελλήνων ψαράδων που ζουν από την αλιεία στην ακριτική Λέρο, βλέποντας καθημερινά τους Τούρκους να τους κλέβουν το ψωμί και ουδείς να ασχολείται μαζί τους.

 215 total views,  2 views today