Αναστάτωση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα του 1ου  ΕΠΑΛ Ρόδου η είδηση για το κρούσμα μηνιγγίτιδας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μέλος της μαθητικής κοινότητας αιστάνθηκε άσχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και έκριναν ότι ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κρήτης όπως και έγινε.

Όμως οι συμμαθητές του ασθενούς δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί.  Όταν άνοιξε το σχολείο και ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί αναστατώθηκαν.

Να σημειωθεί ότι σήμερα έγινε από την αρμόδια διεύθυνση απολύμανση σε πέντε αίθουσες του σχολείου αν και οι μαθητές να απολυμανθούν τα πάντα.

Το σχολείο πάντως θα λειτουργήσει όπως έγινε γνωστό και αύριο κανονικά όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

” Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Εμείς κάναμε ότι έπρεπε και λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Να μη φοβούνται οι μαθητές”, δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι θα πρέπει οι μαθητές που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή να κάνουν τις απαραιτητες εξετάσεις χημειοπροφύλαξης.

 

 686 total views,  2 views today