Δεν έχουν τέλος τα συνεχή περιστατικά απατεώνων που παριστάνουν τους Αντιδημάρχους Οικονομικών των Δήμων στα νησιά του νομού μας, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν επιχειρηματίες και να αποσπάσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Πολλές τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο στη Ρόδο, την Κάλυμνο, τη Λέρο και την Κάλυμνο, όπου οι επιτήδειοι μέσα από τα κυκλώματα που έχουν στήσει χρησιμοποιώντας το όνομα του Αντιδημάρχου της αντίστοιχης περιοχής, προσπαθούν -και κάποιες φορές το επιτυγχάνουν- ν’ αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Αυτή τη φορά στη Λέρο ενήργησαν οι απατεώνες, όπου και τον περασμένο Οκτώβρη είχε ξανά την “τιμητική” του ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καστής, με αντίστοιχη περίπτωση, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες στην Κάλυμνο σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά με εξαπάτηση επιχειρηματιών (ιχθυοπωλών, αρτοποιών κλπ) του νησιού.

Μάλιστα στις 22/10/2020 όταν έγινε γνωστό το θέμα, ο κ. Καστής είχε μιλήσει στον sky επισημαίνοντας ότι δεν ήταν η πρώτη, αλλά η τρίτη φορά που ενεπλάκη το όνομά του σε αντίστοιχες περιπτώσεις τηλεφωνικής εξαπάτησης. Η πρώτη τηλεφωνική απάτη αφορούσε σε πρατηριούχους καυσίμων και οι δύο τελευταίες σε φούρνους του νησιού, για υποτιθέμενες προμήθειες ύψους 7.000- 8.000 ευρώ, όμως και οι τρεις επιχειρηματίες αντελήφθησαν αμέσως ότι επρόκειτο για απατεώνες.

Σήμερα ο Δήμος Λέρου εξέδωσε ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών, σημειώνοντας τα εξής:

Από τον Δήμο Λέρου ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι, όπως πληροφορηθήκαμε, επιτήδειοι συνεχίζουν τις προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης επιχειρηματιών του νησιού μας, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, προσποιούμενοι αυτή τη φορά, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου Δημήτριο Καστή.

Συγκεκριμένα, η απάτη έχει ως εξής: Οι απατεώνες προβαίνουν σε παραγγελίες σχετικά μεγάλης αξίας, αποστέλλοντας στη συνέχεια στους επαγγελματίες πλαστά τραπεζικά παραστατικά κατάθεσης πολύ μεγαλύτερης αξίας, δήθεν από λάθος, ζητώντας από τα θύματά τους την «επιστροφή» του ποσού της διαφοράς, το οποίο φυσικά ουδέποτε είχαν καταβάλει εξ` αρχής στον τραπεζικό λογαριασμό τους.
Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών να μη δίνουν προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή να καταθέτουν χρήματα, αλλά να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή αφορά στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από την Οικονομική Υπηρεσία και όχι από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, αιρετό.

 312 total views,  2 views today