Αναβάλλεται για αύριο τελικά, λόγω καιρού, η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Καστελλόριζο, που επρόκειτο να μεταβεί σήμερα το μεσημέρι.

Οι άνεμοι που πνέουν στο νησί δεν επιτρέπουν την προσγείωση αεροσκαφών και ματαιώθηκε η πτήση από Ρόδο προς Καστελλόριζο, όπως δήλωσε στον sky ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος.

Η κυρία Αγγελοπούλου ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Μεγίστης να ενταχθεί και το νησί στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, αλλά και να συνεισφέρει ως επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τη δημιουργία ενός συνεδριακού χώρου στο νησί.

Η κυρία Αγγελοπούλου σύμφωνα με το πρόγραμμα της σύντομης επίσκεψής της, θα παραστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση με τη δημοτική αρχή και τους φορείς και εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου και θα ξεναγηθεί.

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΣΟ

Η πρόεδρος της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί τη Δευτέρα και την Κάσο, στο πλαίσιο των επαφών της με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, για την καταγραφή των προτάσεων που αφορούν τις δράσεις ενόψει του εορτασμού για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Μεταξύ των δράσεων που προτείνει ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, συμπεριλαμβάνονται -αν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας- η διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου με θέμα την τεκμηρίωση της ιστορίας του νησιού, η ανάδειξη της ναυτοσύνης των Κασιωτών και η διοργάνωση εκδήλωσης για να τιμηθεί πανηγυρικά η Μνήμη του Ολοκαυτώματος. Η κ. Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος της Κάσου κι εν συνεχεία, μετά την τρίωρη επίσκεψή της στο νησί, θα μεταβεί στη Χίο και τα Ψαρά.

Ο κ. Ερωτόκριτος μιλώντας στον sky εξέφρασε το παράπονό του, γιατί παρότι η Κάσος προσέφερε τόσο μεγάλη βοήθεια στην ελληνική επανάσταση, μαζί με τις Σπέτσες, την Ύδρα, τη Χίο και τα Ψαρά, ωστόσο ποτέ δεν αναδείχθηκε η συμβολή της, όπως θα έπρεπε και της αξίζει για τη θυσία αυτών των ανθρώπων!

 1,858 total views,  4 views today