Από το Δήμο της Ηρωικής νήσου Κάσου, εκδόθηκε ανακοίνωση με διευκρινήσεις ως προς την αποκατάσταση της ενημέρωσης, για τη διεξαγωγή της έρευνας των εναλίων αρχαιοτήτων.

Αναλυτικά αναφέρεται:
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μια προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας, όσον αφορά τη διεξαγωγή της έρευνας και την αποθήκευση των ευρημάτων της ενάλιας αρχαιολογίας με σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο του κ. Μανόλη Στ. Μανούσου.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηρωικής νήσου Κάσου έγινε αναλυτική ενημέρωση απ’ την επικεφαλής της ομάδας των υποθαλάσσιων ερευνών κα Ξανθή Αργύρη.
Με τη σειρά μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι όλη η διεξαγωγή της έρευνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής νήσου Κάσου ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών εκτελείται από το υπουργείο Πολιτισμού ( Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών τμήμα ενάλιων αρχαιοτήτων).

Τα ευρήματα θα χρονολογηθούν, θα συντηρηθούν με δαπάνες του Δήμου της Ηρωικής νήσου Κάσου και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, θα επιστρέψουν στην κατοχή του Δήμου και θα αποθηκευτούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση και την διαμόρφωση του εν λόγω χώρου.
Κλείνοντας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όσους διαθέτουν βήμα προς το κοινό να επικοινωνούν με την ουσιώδη σοβαρότητα και τουλάχιστον να διασταυρώνουν τα όσα δηλώνουν ότι ανήκουν στην πραγματικότητα και όχι σε αβάσιμες θεωρίες που καμιά σχέση δεν έχουν με την αλήθεια .

 1,990 total views,  2 views today