ΑΝ Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

894

Το να συμμαχείς ακόμη και με τον δαίμονα για να επιβιώσεις πολιτικά, είναι ένα δώρο πολιτικής τακτικής που σίγουρα αποδίδει καρπούς μέσα στο πλαίσιο των ταχυτήτων και της γρήγορης αναρρίχησης.

Από την άλλη υπάρχει μια πολιτική πρακτική που θεωρεί τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και προσφέρει χωρίς τυμπανοκρουσίες και κωδωνοκρουσίες.

Ο Μάνος Κόνσολας είναι στην δεύτερη περίπτωση και πιθανώς αυτό να του στοίχισε την απώλεια της θέσης του στην κυβέρνηση, αφού δεν διέθεσε «στρατό εκλεκτών», για να του μοιράζουν τα χειροκροτήματα και τελικά να κερδίσει την ευαρέσκεια του τελικού κριτή των πολιτικών του. Κι αν στην περίπτωση του, υπάρχει και ένας ολόκληρος μηχανισμός που έχει πέσει «με τα μούτρα να τον φάει», γίνεται αντιληπτό πως δεν κατάφερε το αυτονόητο, να επιβιώσει σε κυβερνητική θέση, κόβοντας τον βήχα σε όσους τον επιβουλεύονταν. Ας μην λογισθούν τα χαριεντίσματα των τελευταίων ημερών στα θετικά είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς, με τις φωτογραφίες και τις ευχές των Χριστουγέννων. Σαν τον λύκο με το πρόβατο έδειχνε το όλο σκηνικό, αν υπολογισθεί πως αυτοί που χτες ήταν σύμμαχοι με την Κουντουρά και την πούλησαν, ευχαρίστως θα πουλούσαν και στον Θεοχάρη τον Κόνσολα για να διατηρήσουν τις τάχα και δήθεν καλές προθέσεις τους.

Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και αυτός που θεωρητικά και πρακτικά υπήρξε ο πλέον αποτυχημένος στον τομέα του Τουρισμού, κατάφερε να επιβιώσει αρκούμενος στο αυτονόητο: Να ρίξει τις ευθύνες των αστοχιών του στον παρακάτω και να πάρει στήριξη από τους συμμάχους σε πολιτικό επίπεδο από την γειτονιά αυτού που θα έπρεπε να πέσει στην πυρά για να διασωθεί ο ίδιος! Ο κ. Χάρης Θεοχάρης λοιπόν, μπόρεσε να διατηρηθεί στο υπουργείο Τουρισμού, έχοντας απομονώσει τον Κόνσολα και δείχνοντας πως για τα στραβά δεν είχε αυτός την ευθύνη.

Επί της πολιτικής ουσίας τώρα: Αν ο Μάνος Κόνσολας συνεχίσει να παραμένει ένας άοσμος, άχρωμος και άγευστος, που θα διαχειρίζεται την πρωτιά στην εκλογική του περιφέρεια με έναν εξαιρετικό τρόπο ισορροπιών χωρίς να σπάει αβγά, τότε η τύχη του σε κυβερνητικές θέσεις θα έχει χαθεί οριστικά και αμετάκλητα. Αν όμως, όπως οι φίλοι του τον συμβουλεύουν, καταφέρει να σταθεί ένα βήμα πιο μπροστά και να ακολουθήσει τη ροή των πραγμάτων, τότε θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κι επομένως οι άλλοι, θα έχουν «τον φόβο του».

Στις συγκυρίες αυτές, ανατρέπονται ισορροπίες και ύδατα καθαγιασμένα. Η ώρα της εμφάνισης των εφεδρειών είναι γεγονός, όπως γεγονός θα πρέπει να υπολογίζεται πως ο τέως υφυπουργός στις εφεδρείες αυτές είχε και έχει στηρίξει την πολιτική του επιβίωση. Επομένως, με την αποχώρηση του από την κυβέρνηση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, θα πρέπει να υπολογίζεται ως ενδεχόμενο, να υπάρξουν νέες πολιτικές πράξεις και κινητικότητα στα τοπικά μας πράγματα: Προς …δόξαν αυτών που άνοιξαν σαμπάνιες επειδή ο Κόνσολας έμεινε εκτός κυβέρνησης…

 3,445 total views,  6 views today