Με αφορμή τον αντιδεοντολογικό αποκλεισμό του sky και του ενημερωτικού site του σταθμού skyrodos.gr, που δεν περιλαμβάνονται από μηνός, στον κατάλογο αποστολής των δελτίων Τύπου από  το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταδίκασε το γεγονός, κάνοντας λόγο για καθεστωτική νοοτροπία.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΥΝΟΣ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Γλυνός δήλωσε στο σταθμό μας ότι «δε μας εκπλήσσει τίποτα πλέον με την έλλειψη δημοκρατίας και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς που διέπει την περιφερειακή αρχή. Είναι μία διοίκηση αυταρχική και αλαζονική που με τοξικότητα αντιμετωπίζει την διαφορετική άποψη. Είναι τουλάχιστον μικρόψυχο και πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Δε δέχονται την παραμικρή κριτική. Πάντα φταίνε οι άλλοι, είτε είναι Δήμαρχοι, είτε γιατροί, είτε είναι η αντιπολίτευση».

Ο κ. Γλυνός πρόσθεσε επίσης ότι η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη θυμίζει άλλες εποχές, αλλά η παράταξή του θα συνεχίσει για ν’ απαλλαγεί ο τόπος από μία περιφερειακή αρχή που ανταμείβει τους αυλοκόλακες και φιμώνει τα μέσα ενημέρωσης που δεν είναι αρεστά. «Με λασπολογία και ύβρεις απαντάνε στα ερωτήματα που θέτει η αντιπολίτευση. Είναι πλέον προβλέψιμοι στο καθεστώς Χατζημάρκου», είπε καταλήγοντας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

«Φιμώνουν με κάθε τρόπο τα ισχυρά μέσα για να μην υπάρχει πολυφωνία», σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» Χαράλαμπος Κόκκινος. «Το να αποκλείσεις ένα μέσο ενημέρωσης -με βάση τη δημοκρατική δεοντολογία- είναι τουλάχιστον πολιτικά ανήθικο. Επιλέγουν τα λιβανιστήρια κι αποκλείουν όσους ασκούν κριτική, με ύβρεις και λάσπη», είπε σχετικά, κάνοντας λόγο για καθεστωτική νοοτροπία.

ΜΗΝΑΣ ΛΥΡΙΣΤΗΣ

Από την πλευρά του και ο περιφερειακός σύμβουλος της Συμμαχίας, από τις Κυκλάδες, Μηνάς Λυριστής μιλώντας στον sky καταδίκασε ως απαράδεκτο το γεγονός του αποκλεισμού μέσων από την καθημερινή ενημέρωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΡΑΚΑΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 στα Δωδεκάνησα Θανάσης Μπαράκας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σελίδα της Περιφέρειας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ατομική υπόθεση με τους συνεχείς αποκλεισμούς και τις κατ’ επιλογήν χορηγούμενες, αλλά του συνόλου των πολιτών. «Η κριτική είναι πολύ θετική στην πολιτική, γιατί γινόμαστε καλύτεροι, κάτι το οποίο δεν έχουν αντιληφθεί στην Περιφέρεια που νομίζουν ότι είναι οι σωτήρες του Νοτίου Αιγαίου. Ο Γιώργος Χατζημάρκος δεν έχει αντιληφθεί ότι το κτίριο έχει αλλάξει χρήση εδώ και χρόνια και δεν είναι το διοικητήριο του Ντε Βέκκι», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο σταθμό μας.

 1,301 total views,  2 views today