Εκατοντάδες συμπολίτες μας, εργαζόμενοι και επαγγελματίες δέχθηκαν την τελευταία περίοδο τις επισκέψεις δικαστικών επιμελητών για την τακτοποίηση των κόκκινων δανείων που είχαν πάρει από τη Τράπεζα Δωδεκανήσου και τα οποία σήμερα έχουν τουλάχιστον τριπλασιαστεί σε ύψος.

Ο διορισμένος εκκαθαριστής, η εταιρεία PQH δεσμεύει λογαριασμούς οφειλετών σε άλλες τράπεζες,απαιτώντας το σύνολο των σημερινών διαμορφωμένων ποσών απευθυνόμενη τόσο στους δανειολήπτες όσο και στους εγγυητές.

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ και συνεχίζει:

Φυσικά καμία κουβέντα για τις μετοχές της Τράπεζας Δωδεκανήσου, τις οποίες αναγκάζονταν τότε να πάρουν για να δανειοδοτηθούν. Μετοχές οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις πλησίαζαν και το ύψος των αρχικών ποσών των δανείων.

Σ’ αυτό το απειλητικό περιβάλλον έρχονται να προστεθούν και οι προκλητικές αναφορές του κ. Τσίπρα για συνέχιση του δρόμου που οδηγεί στην «υγιή επιχειρηματικότητα» και του κ. Μητσοτάκη αντίστοιχα ότι θα «σαρώσει» κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα,κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στα Δωδεκάνησα- των οποίων οι πολιτικές συμπίπτουν με τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και του τραπεζικού κεφαλαίου.Αυτό αποδεικνύεται και από το κοινοβουλευτικό και νομοθετικό έργο όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Ανάμεσα στα έργα τους είναι και το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου το 2013 από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων του τραπεζικού συστήματος και της συγκεντροποίησης κεφαλαίων, ενώ το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε την ταφόπλακα με την ανάθεση της εκκαθάρισής της στην εταιρεία PQH .

Η επιθετικότητα ενάντια στους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες για τα κόκκινα δάνεια θα ενταθεί το επόμενο διάστημα είτε βγει κυβέρνηση της Ν.Δ. είτε του ΣΥΡΙΖΑ.Η εκκαθάριση των «κόκκινων δανείων» είναι από τα βασικά στοιχεία των «μεταμνημονικών» δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, ανεξάρτητα από τον επόμενο κυβερνητικό διαχειριστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Το χρονοδιάγραμμα, ανά περιφέρεια, για το "Εξοικονομώ-Αυτονομώ"

Η επόμενη μέρα θα είναι εχθρική απέναντι στο λαό με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές είναι: Αν με την ψήφο του ο λαός επιτρέψει να συνεχιστεί ο δρόμος που μας έφερε έως εδώ, ή, απέναντι στα σχέδια των τραπεζιτών, που δεσμεύονται ότι θα υλοποιήσουν και οΣΥΡΙΖΑ και ηΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,θα ενισχύσει το ΚΚΕ για να δυναμώσει τον δικό του αγώνα , για να «βάλει δύσκολα» στην αντιλαϊκή πολιτική, να πάρει ανάσες, να περάσει στην αντεπίθεση, για να έρθουν στην «ημερήσια διάταξη» οι δικές του ανάγκες.

 320 total views,  2 views today