Γ. Nτούτσουλης στον Sky: Να κάνουμε τη στήριξη του μικρού Άγγελου στους Αρκιούς θεσμό

300

Στους Αρκιούς βρίσκονται σήμερα γονείς και μαθητές  του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Βούλας που πήραν την πρωτοβουλία να  στηρίξουν το μοναδικό μαθητή του μικρού νησιού  Αγγελο Κουβαρά.

Στην πρωτοβουλία που πήραν οι γονείς όταν έμαθαν πως ο μικρό μαθητής παρέλασε ολομόναχος στην εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιέγραψε μιλώντας στον Sky σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας κ.
Γιώργος Ντούτσουλης που έλκει την καταγωγή  του από τη Ρόδο.

Μίλησε για τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν τα εμπόδια που λίγο έλειψε να ακυρώσουν το εγχείρημα και το γεγονός ότι ταξίδεψαν λιγότεροι γονείς από την ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία για το μικρό Άγγελο  γιατί δεν υπήρχαν αρκετές κλίνες στο νησί για όλους και η μεταφορά θα γίνονταν όχι με κανονικό δρομολόγιο αλλά με φουσκωτά που μπορούν να μεταφέρουν μέχρι εννέα άτομα.

Σήμερα ήρθαμε  στους Λειψούς  και γοητευθήκαμε από το νησί είπε.

Σε ερώτηση για τους λόγους που πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν το μικρό παιδί  ο κ.  Τούτσουλης δήλωσε:

«Είχαμε ενημερωθεί πως στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο μικρός Άγγελος παρέλασε μόνος του καθώς φοιτά σε ένα από τα μικρά σχολεία της χώρας μας. Δόθηκε πολύ δημοσιότητα. Τότε συζητήσαμε το θέμα με τους γονείς που είναι στο σύλλογο μας και έκανα την έρευνα μου. Το γεγονός ότι το παιδί θα ήταν πάλι μόνο του στην 25η Μαρτίου μας έκανε να πεισμώσουμε και να κάνουμε αυτό το ταξίδι».

Τους  13 μαθητές που είναι από όλες τις τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας συνοδεύουν όπως τόνισε 14 γονείς.

«Είναι μαζί μας μαθητές από όλες τις τάξεις. Συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και παιδιά από την Κίνα τη Σερβία . Είναι σημαντικό πως οι γονείς δέχθηκαν  να καλύψουν το κόστος της μεταφοράς», τόνισε.

Σε ερώτηση για το πώς έφθασαν στους Λειψούς   έκανε λόγο για ένα διαδικαστικό χάος.

«Το εγχείρημα κινδύνευσε να καταρρεύσει. Μάθαμε πως  εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχει τακτική σύνδεση  των Λειψών με τους Αρκιούς. Τα πλοία που εξυπηρετούν το νησί έχουν διακόψει τα δρομολόγια τους. Επίσης  παρουσιάστηκαν διαδικαστικά προβλήματα καθώς δεν υπήρχαν αρκετές κλίνες. Θέλαμε το γκρούπ να είναι πιο μεγάλο . Δεν κατέστη δυνατό γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια. Μεταξύ μας κάναμε κλήρωση γιατί δεν μπορούσαμε να είμαστε εδώ. Τα έξοδα ήταν αρκετά . Δεν είχαμε βοήθεια από τις εταιρείες μεταφορών παρά μόνο τα τυπικά. Στόχος  μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να γίνει θεσμός που θα έχει το όνομα «΄Οπου υπάρχουν Άγγελοι» προς τιμή του παιδιού που μας ενέπνευσε και για όλους τους μικρούς μαθητές. Οι σύλλογο ι που θέλουν να κάνουν κάτι ανάλογο να μην αποθαρρυνθούν» δήλωσε  ο κ. Τούτσουλης που ευχαρίστησε όσους φορείς και επιχειρηματίες βοήθησαν και την τοπική διαδικτιακή  εφημερίδα της Βούλας που συνέδραμε τα μέγιστα για να πάρει η πρωτοβουλία σάρκα και οστά.

Πολύ μεγάλη η στήριξη που παρείχε στους γονείς ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπάμπη Ψαρράς και η προισταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Ψυλλού

«Μόλις το έμαθαν και οι δύο προϊστάμενοι  μας στήριξαν τόσο πολύ που δεν θέλαμε μετά να σταματήσουμε την προσπάθεια» , είπε.

Ακούστε το ηχητικό εδώ :