Με δυσπιστία έγιναν δεκτές στην περιοχή μας οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μια σειράς μέτρων σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το χρονικό σημείο άλλωστε που αποφασίστηκαν οι ανακοινώσεις, μία ημέρα πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή είναι ενδεικτικό της επιθυμίας του πρωθυπουργού να αλλάξει τη δυσμενή ατζέντα και να απαλύνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών.
Το ερώτημα όλων είναι αν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα έχουν πραγματικά μόνιμο χαρακτήρα ή αν θα καταρρεύσουν σε λίγο καιρό.
Άπασες οι εξαγγελίες είχαν στόχευση προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, που εικάζεται πως θα βοηθήσουν στην αλλαγή του κλίματος υπέρ της κυβέρνησης.
Μ.Κόνσολας: Μετατοπίζουν το βάρος των ευθυνών
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατοπίσει το κέντρο βάρος των ευθυνών και με ψευδεπίγραφες πολιτικές προχωρά σε εξαγγελίες μέτρων που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Δεν θα έπρεπε να έχει καταργήσει όλα αυτά που εξήγγειλε τώρα. Τέσσερα χρόνια μετά η οικονομία δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει και αυτό φαίνεται από τις οφειλές των Ελλήνων στις τράπεζες την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμη και η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις είναι μια αποσπασματική πολιτική πράξη», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας.
Δ. Κρεμαστινός : Ποιος θα τους πιστέψει
«Ποιός μπορεί να πιστέψει ότι μέτρα που εξαγγέλλονται 15 ημέρες πριν από τις εκλογές μπορεί να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα καταργηθούν αργότερα. Και άλλες φορές έχουν γίνει ανακοινώσεις αλλά μετά όμως υπήρξαν αλλαγές. Δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ουδείς ότι και αυτή τη φορά τα μέτρα θα μείνουν», δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Β Υψηλάντης: Μέτρα για προσέλκυση ψηφοφόρων
«Μιλάμε για ημίμετρα που ανακοινώθηκαν για εντυπωσιασμό και προσέλκυση ψηφοφόρων. Διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τώρα έρχονται να την…υποστηρίξουν. Δεν μπορεί με τις πολιτικές τους να έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα τόσους πολίτες σε όλη τη χώρα και τώρα να έρχονται να θέτουν σε εφαρμογή μέτρα για την ανακούφιση τους. Πήραν από τους συνταξιούχους τη 12η σύνταξη και τώρα ανακοινώνουν ότι τους δίνουν τη 13η », δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.
Γ. Πάππου : Να ζητήσουν συγνώμη για τα καταστήματα που έκλεισαν
«Καλή η μείωση του ΦΠΑ αλλά να ζητήσουν συγνώμη από τους επιχειρηματίες που έκλεισαν τα καταστήματα τους γιατί αυξήθηκα το ΦΠΑ με απόφαση της κυβέρνησης. Χρειάζεται να εφαρμοσθεί σοβαρή οικονομική και φορολογική πολιτική που θα τονώσει την αγορά και θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ τόνισε πως η οικονομία δεν μπορεί να στηρίζεται σε επιδόματα και κοινωνικές παροχές.
«Δεν μπορεί να εξαρτώνται οι επιχειρήσεις από επιδόματα. Χρειάζονται πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη. Ειδικά στα Δωδεκάνησα αλλά και στις Κυκλάδες έχουμε διαπιστώσει πια ότι είναι άφαντη η νησιωτική πολιτική.Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες και για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ για τους οποίους δεν ακούσαμε κάτι », τόνισε ο κ. Πάππου .