Με ταχύτατους ρυθμούς και εντυπωσιακή συμμετοχή υλοποιείται το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τη Δευτέρα 23/3 θα έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη του συνόλου των Λυκείων της χώρας και επικεντρώνεται η υλοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα στα Γυμνάσια.

Με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, από την περασμένη Τρίτη 17/3 η εξ αποστάσεως εκπαίδευση επεκτάθηκε στο Νομό Δωδεκανήσου, με πολύ καλά αποτελέσματα. Ενδεικτικά στοιχεία της αθρόας συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών είναι ότι οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν μέσα σε μια ημέρα 4198 ψηφιακές τάξεις και παρέδωσαν διαδικτυακά μαθήματα.

Στις τηλεδιασκέψεις που συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της χώρας, όπως Καστελόριζο, Φούρνοι, Νίσυρος, Τήλος, Ανάφη, Σουφλί, απευθύνονταν στις ομάδες υποστήριξης των σχολείων, διευθυντές-καθηγητές πληροφορικής και εκπαιδευτικούς με ευχέρεια χρήσης τεχνολογικών μέσων, υπήρξε πάνω από 100% συμμετοχή.

 176 total views,  2 views today