Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός επανήλθε, για πολλοστή φορά, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τoν Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για την παύση εργασιών στο πολύπαθο έργο του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρεται σε επιστολή που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Αρχαγγέλου κ. Αργυρού για την μη τέλεση εργασιών από τον εργολάβο. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου πιέζει εδώ και πολλά χρόνια για την αποπεράτωση του έργου, μεταφέροντας την θλίψη και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας που ενδεχομένως να μην χαρεί το νέο κτήριο ούτε την προσεχή σχολική χρονιά.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης έχει προγραμματιστεί από τη Βουλή την Πέμπτη 16 Μαΐου. Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργού.

Η νέα Επίκαιρη Ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού για το σχολείο του Αρχαγγέλου, είναι η εξής:

Τέσσερα χρόνια μετά τη θεμελίωσή του, το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο της Δ.Ε. Αρχαγγέλου Ρόδου βρίσκεται υπό κατασκευή χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία εξέλιξη επί μήνες, όπως μας ενημερώνει γραπτώς και προφορικώς ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Αρχαγγέλου.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Ιωάννης Χαρωνίτης επισκέφθηκε προ διμήνου προσωπικά το πολύπαθο αυτό έργο και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να τελειώσει και να μπουν τα παιδιά για μάθημα τον Σεπτέμβριο του 2019.

Δέκα χρόνια οι Αρχαγγελίτες ζητούν επιτακτικά αυτό το σχολείο. Ίσως άλλο σχολείο στην Ελλάδα δεν υπάρχει με τέτοια εκκρεμότητα παράδοσής του στην τοπική κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια το Κράτος τους διαβεβαιώνει ότι το έργο βρίσκεται στις «προτεραιότητές του».

Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα κλείσουν 2 έτη μετά την ημερομηνία που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει παραδοθεί και, ως φαίνεται, οι μαθητές πάλι δεν θα μπουν στο νέο Σχολείο.

Για το λόγο αυτό, ερωτάται ο Υπουργός:

Τι σκοπεύει να πράξει για την αποπεράτωση του έργου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

 338 total views,  2 views today