“Η κυβέρνηση, έχοντας καθυστερήσει τέσσερα (4) χρόνια να φέρει μια ρεαλιστική και ορθολογική λύση για τα «κόκκινα δάνεια», οδηγεί, πλέον, τα πράγματα σε επώδυνες λύσεις για όλους. Για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για το δημόσιο, αλλά και για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων”.

Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε δήλωση του για τα «κόκκινα δάνεια» ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας με βάση την πρόταση οι τράπεζες θα υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες. Στη συνέχεια εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής  θα  συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αναλυτικά ο κ. Μάνος Κόνσολας δήλωσε α ακόλουθα:

 

«Στη χθεσινή ομιλία μου στη Βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» αναφέρθηκα στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη, ο οποίος άνοιξε θέμα νέας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.Ο κ. Δραγασάκης,  παίρνοντας το λόγο, ουσιαστικά, επιβεβαίωσε όσα είπα.

Η κυβέρνηση, έχοντας καθυστερήσει τέσσερα (4) χρόνια να φέρει μια ρεαλιστική και ορθολογική λύση για τα «κόκκινα δάνεια», οδηγεί, πλέον, τα πράγματα σε επώδυνες λύσεις για όλους. Για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για το δημόσιο, αλλά και για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Το πρόβλημα ήταν μεγάλο, αλλά το κατέστησε ακόμα μεγαλύτερο η καθυστέρηση και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κρητικός για τον ένα χρόνο της δημοτικής αρχής: Διαχειριστές της καθημερινότητας

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων.

Ο στόχος είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτές τις επιχειρήσεις, με δύο απλά βήματα:

1ον: Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.

2ον: Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και να διασωθούν επιχειρήσεις, αλλά και για να μην υπάρχουν απώλειες για το τραπεζικό σύστημα, που θα κληθούν να τις καλύψουν οι φορολογούμενοι πολίτες με νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Η πρόταση αυτή, είναι η μόνη λύση, αφού ο εξωδικαστικός μηχανισμός απέτυχε και είναι αδύνατον να ενταχθούν σε αυτόν επιχειρήσεις».

 

 206 total views,  2 views today