Κινητοποιήσεις δρομολογεί η ΠΟΕΕΤ για την μη επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εργαζομένων στον τουρισμό

87

Κινητοποιήσεις προγραμματίζει και στη Ρόδο η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό σε αντίδραση για την απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky  o  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό κ. Γιώργος Χότζογλου.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη  ο κ. Χότζογλου εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην Αναπληρωτή  Υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού.

« Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στήριξε και βοήθησε  τους εργαζόμενους στον τουρισμό όσο από τη θέση του υπουργού και του βουλευτή», είπε.

«Η απόρριψη της τροπολογίας  ήταν το  κερασάκι στην τούρτα. Σπάνια μια κυβέρνηση υιοθετεί μια τροπολογία που προέρχεται από την αντιπολίτευση. Στην πλειοψηφία τους όμως οι εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισοδήματα», δήλωσε.

Στη Βόρεια Ελλάδα  όπως τόνισε ως αντίδραση θα μπλοκάρει η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων για τις επαναπροσλήψεις.

Αυτό αποφασίστηκε γιατί δεκάδες εργαζόμενοι είναι χωρίς εισοδήματα και δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Σε κάποια νοικοκυριά που έχουν κτυπηθεί από την ανέχεια οι παροχή ενέργειας έκοψαν το ρεύμα.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αν πέρσι οι κενές θέσεις ήταν 61.000 σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο φέτος θα φθάσουν τις 100.000. Δεν είναι μόνο σε εκκρεμότητα το επίδομα ανεργίας αλλά και συμβάσεις εργασίας δεν έχουν γίνει υποχρεωτικές «, τόνισε  ο κ Χότζογλου.

Σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις  δήλωσε πως θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.