Οι εταιρείες κρουαζιέρας αρχίζουν να ακυρώνουν τα ταξίδια από τον Μάιο λόγω των παγκόσμιων περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω του Covid-19.

Η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία κρουαζιέρας, η Aida Cruises , έχει παρατείνει την αναστολή ολόκληρου του προγράμματος έως τις 31 Μαΐου. Η θυγατρική της Carnival Corporation εξήγησε ότι δεν μπορεί να αναμένει ομαλοποίηση των ταξιδιών μέχρι τα τέλη Μαΐου λόγω περιορισμών σε προορισμούς παγκοσμίως.

Οι πελάτες της Aida που δέχονται πίστωση αντί για αποπληρωμή θα κερδίσουν μπόνους 10% πάνω από την τιμή που πλήρωσαν. Στη συνέχεια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συνολική πίστωση για μια νέα περίοδο κρουαζιέρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Οι πελάτες που δεν θέλουν να αποδεχτούν μια πίστωση θα εξοφληθούν πλήρως.

Η TUI Cruises έχει μέχρι στιγμής ακυρώσει όλες τις κρουαζιέρες μέχρι τις 30 Απριλίου. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκ νέου κράτηση δωρεάν σε μεταγενέστερη ημερομηνία με έκπτωση 10% σε ολόκληρη την τιμή του πακέτου. Η αδελφή εταιρεία Hapag-Lloyd Cruises ανέστειλε τα ταξίδια μέχρι το τέλος Μαΐου όπως και η Costa Cruises.

Άλλες εταιρείες διεθνείς κρουαζιέρας έχουν ήδη αρχίσει να ακυρώνουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Η MSC έχει παρατείνει την αναστολή λειτουργίας έως τις 29 Μαΐου και προσφέρει στους πελάτες πίστωση για την τιμή των διακοπών μαζί με ένα επιπλέον ποσό που μπορεί να δαπανηθεί στο πλοίο.

Οι Νορβηγικές Κρουαζιέρες, οι Κρουαζιέρες Ωκεανίας και η Regent Seven Seas έχουν ακυρώσει αναχωρήσεις έως τις 10 Μαΐου. 

Τα τρία πλοία του Cunard δεν θα ξεκινήσουν πριν από τις 15 Μαΐου. Οι επιβάτες θα λάβουν αυτόματα πίστωση της συνολικής αξίας της κράτησής τους, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε νέα κρουαζιέρα έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Μεταξύ άλλων φορέων, το Hurtigruten της Νορβηγίας ακύρωσε κρουαζιέρες έως τις 12 Μαΐου, το Seabourn έως τις 14 Μαΐου, το P & O Cruises έως τις 15 Μαΐου και το Silversea έως τα μέσα Μαΐου.  

 993 total views,  2 views today