Τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην στήριξη Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, υλοποιώντας πολιτικές που θα προάγουν την ισότιμη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ελπίδα».

Η πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες, Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα, ενημέρωσε τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Κέντρου.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση, επείγει η αγορά νέου λεωφορείου για την μετακίνηση των παιδιών η οποία έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, δυσχεραίνοντας σημαντικά το έργο του Συλλόγου.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, επισήμανε την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις για ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε πολύ σύντομα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες να έχει στη διάθεσή του το νέο λεωφορείο που θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο του Συλλόγου.

«Είναι υποχρέωσή μας, ως Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υιοθέτηση πολιτικών για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο» υπογράμμισε ο κ.   Γλυνός.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, βρέθηκε στον Θεολόγο, όπου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

 176 total views,  2 views today