Με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων κινδυνεύει ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ για παλαιά οφειλή του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

113

Να χάσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει κινδυνεύει   ο πρόεδρος του  Συλλόγου ΑΜΕΑ  Ρόδου κ. Παναγιώτης Φονιαδάκης  αν η διοίκηση του  ΕΦΚΑ κάνει πράξη την απειλή της.

Τα χρέος όπως δήλωσε σήμερα στον Sky o κ Φονιαδάκης δημιουργήθηκε είκοσι χρόνια πριν καθώς δεν καταβλήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές.

«Πριν είκοσι χρόνια δημιουργήθηκε χρέος που βαρύνει το ΑΦΜ του Συλλόγου ΑΜΕΑ. Δημιουργήθηκε από μια σύμπραξη που είχε κάνει ο Σύλλογος  μας με  την τότε διοίκηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Την τελευταία χρονιά που έληγε η σύμβαση ο δήμος Ρόδου τότε δεν κατέβαλλε τις 260.000 ευρώ για τις ασφαλιστικές εισφορές. Μάθαμε για την ύπαρξη του   όταν αναλάβαμε τη διοίκηση. Σήμερα τα χρέος είναι 72.000 ευρώ.  Ξεκίνησε τιτάνιος αγώνας για να δοθεί λυση Ζητούμε τη στήριξη όλων», δήλωσε   ο κ. Φονιαδάκης.

Πρόσφατα έλαβε ο κ. Φονιαδάκης και προσωπική ειδοποίηση από τον ΕΦΚΑ που του ζητά  να πληρώσει την οφειλή σε 20 ημέρες. Διαφορετικά  θα γίνει κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.

Σήμερα για το θέμα έγινε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου ΑΜΕΑ. Να σημειωθεί πως από τη διοίκηση του Συλλόγου έγινε αίτημα για ένταξη στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ο μόνος φορέας που έχει στηρίξει το Σύλλογο όπως τόνισε ο κ Φονιαδάκης είναι  Δήμος Ρόδου.Σε ανακοίνωση του αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Απευθύνομαι σε εσάς σαν απλός πολίτης και όχι με την ιδιότητα μου σαν πρόεδρος του Συλλόγου α.με.α Επαρχίας Ρόδου που έχω σήμερα τη τιμή να υπηρετώ. .  Πάρα πολύ μεγάλο διάστημα έκανα υπομονή , ελπίζοντας ότι θα βρεθεί επιτέλους λύση για το δυσβάστακτο χρέος που φόρτωσαν κάποιοι εκούσια ή ακούσια στο πολύ μακρινό παρελθόν στο Σύλλογο και που σήμερα βαραίνει το ΑΦΜ του. Έλπιζα ότι, κάποιοι αρμόδιοι θα κατανοούσαν τη σοβαρότητα και θα πρόσφεραν λύση. Και πιστέψτε με, απευθύνθηκα σε πολλούς, εισέπραξα πολλή <<κατανόηση>> , <<φιλικά >> χτυπήματα στη πλάτη και φρούδες ελπίδες  όπως αποδεικνύεται σήμερα. Εκτός από έναν…. Το όνομά του είναι Κολιάδης Αλέξανδρος  !!!!! Που χάρις την επαναλαμβανόμενη και αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή του, σήμερα ο Σύλλογος παραμένει ενεργός και δραστήριος !!!  Σήμερα , νοιώθω ότι επιτέλους έφτασε η ώρα να παίξουμε και να μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά…. Να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Φίλοι μου, χθες έλαβα ειδοποίηση να παραλάβω ένα συστημένο από το ταχυδρομείο. Πρωί- πρωί σήμερα το παρέλαβα , και τι τιμή προς το πρόσωπο μου !!! Το ΕΦΚΑ το Ελληνικό Δημόσιο δηλαδή, με ειδοποιεί ότι, αν εντός είκοσι ημερών δεν αποπληρώσω ή δεν ρυθμίσω το χρέος , που επαναλαμβάνω ότι  σε καιρούς ομιχλώδεις  δημιουργήθηκε…..( ανατρέξτε είκοσι χρόνια ακριβώς πίσω) !!! , που από 33,500 ευρώ έφτασε σήμερα 71,929 ευρώ , θα προβούν σε << λήψη αναγκαστικών μέτρων>> εις βάρος μου !!!!

Θα μου  κατασχέσουν  δηλαδή  τη προσωπική μου περιουσία , επειδή εγώ  σήμερα είμαι ο πρόεδρος, !!! Μάλιστα !!!! , εσύ είσαι σήμερα πρόεδρος , από εσένα τα ζητάμε !!!!! Και μάλιστα το ζητάνε από ποιόν? Από ένα άτομο που κουβαλά την αναπηρία του , προσπαθώντας να βοηθήσει τους συναδέλφους του α.με.α και αυτούς που έχουν την ανάγκη ….

Σημειώστε  ότι, στις 28 Ιανουαρίου  2023 με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου σε συνεργασία και τη σύμφωνη γνώμη των νομικών μας συμβούλων, προσφύγαμε στη πλατφόρμα για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, πράξαμε ήδη  την πρώτη φάση της διαδικασίας , με την ελπίδα να τύχουμε περικοπής των υπερδιπλάσιων προσαυξήσεων και να ενταχθεί το υπόλοιπο ποσό σε μια βιώσιμη ρύθμιση. Ούτε αυτό φαίνεται  είναι αρκετό, ούτε μας δίνουν το περιθώριο να αναμένουμε το αποτέλεσμα της προσφυγής. Φίλοι μου, αναμένω από την Ελληνική Πολιτεία να αναλογιστεί την σοβαρότητα και την κρισιμότητα του θέματος, δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση του κάθε αρμοδίου , αναμένω την κινητοποίηση των αντανακλαστικών των θεσμικών οργάνων .  Σας δηλώνω ότι θα σας κρατώ ενήμερους για τη κάθε εξέλιξη .

Με εκτίμηση

ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α.ΜΕ.Α. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΡΟΔΟΥ