Αναστάτωση επικρατησε στη Ρόδο από τις 10 και μισή το πρωί για μία και πλέον ώρα λόγω γενικού μπλακ άουτ που σημειώθηκε.

Χωρίς ρεύμα έμειναν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Ρόδο εξαιτίας της διακοπής που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί.

Η βλάβη όπως ανέφερε σε πρώτη φάση στο skyrodos.gr ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο κ. Μιχάλης Μπαρδακάς, οφείλεται στο γεγονός ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας μια μηχανή.  Αυτό προκάλεσε δυσλειτουργία στο σύστημα που κατέρρευσε όταν έσβησε και η δεύτερη μηχανή.

Η διακοπή έθεσε σε συναγερμό τα συνεργεία της ΔΕΗ σε Σορωνή και Νότια Ρόδο. Ωστόσο χρειάστηκε πολύ ώρα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης γεγονός που σημαίνει ότι τα πράγματα ίσως να μην ήταν και τόσο απλά.

“Με ενημέρωσαν ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας μια μηχανή στο εργοστάσιο που λειτουργεί στη Νότια Ρόδο. Ακολούθησε και δεύτερη. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το  λόγο. Θα ερευνήσουμε για να μάθουμε τι έγινε”, δήλωσε από την Αθήνα ο κ. Μ Μπαρδακάς.

Ενημέρωση για τα αίτια της γενικής διακοπής στην ηλεκτροδότηση ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.

“Μου ανέφεραν βλάβη σε δύο μηχανές. Θα ζητήσω εκτενή ενημέρωση”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης που έσπευσε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο δεν έχει συμπληρώσει ούτε μια χρονιά πλήρους λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 11 έγινε απόπειρα ηλεκτροδότησης.

Οι καταναλωτές όμως σε συνοικίες της πόλεως είδαν μόνο αυξομειώσεις στην τάση. Σταδιακά ρεύμα δίνεται σε διάφορες περιοχές από τις 11 και μισή το πρωί, με αρχή από το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   2135 νέα κρούσματα στη χώρα, 14 τα κρούσματα στη Ρόδο και 4 στην Π.Ε. Καλύμνου

13:01 – Σε περιοχές εκτός πόλεως η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη.

Η απάντηση που δίνονταν από το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ ήταν ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού μετά τις 13:30.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

Για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης της 9ηΝοεμβρίου σε όλο το νησί της Ρόδου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Οι αστοχίες στην ηλεκτροδότηση της Ρόδου δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Προσωπικά έχω καταθέσει ερωτήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο για ανεπάρκεια του συστήματος ηλεκτροδότησης από το 2016. Όλες τις φορές που έφερα το θέμα στη Βουλή η Κυβέρνηση εμφανίστηκε καθησυχαστική και υποβάθμισε το θέμα. Όμως κάθε φορά, νέο πρόβλημα ηλεκτροδότησης προέκυπτε.

Στη συζήτηση της τελευταίας Επίκαιρης Ερώτησής μου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Βουλή, ο κ. Σταθάκης είχε πει ότι οι αναφορές στα προβλήματα είναι «υπερβολικές» και ότι ο «ΔΕΔΔΗΕ έχει εξασφαλίσει την επάρκεια του συστήματος» στη Ρόδο. Όμως, τελικά, οι διακοπές ρεύματος στη Ρόδο δεν συμβαίνουν μόνο το καλοκαίρι με την υψηλότερη κατανάλωση αλλά και σε περίοδο με σχετικά χαμηλή κατανάλωση όπως η τωρινή. Καταθέτω, λοιπόν, ξανά ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να προσέλθει ο Υπουργός για να μας εξηγήσει πώς ακριβώς έχει εξασφαλίσει την επάρκεια του συστήματος απέναντι στις αστοχίες που οι πολίτες επανειλημμένως υφίστανται.»

 326 total views,  2 views today