Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το φαγητό, που λατρεύουν να δημιουργούν για την απόλαυση άλλων, προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Το έβλεπες στα πρόσωπα πολλών εξ αυτών, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης” το βράδυ της Δευτέρας, όπου παρουσιάστηκε η λίστα Restaurant 100, με τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα.
Παρέες που πανηγύριζαν για την επιτυχία, οικογένειες που κρατούσαν με καμάρι την τιμητική διάκριση και άνθρωποι που έκαναν ταξίδι ολόκληρο για να βρεθούν στην εκδήλωση που θα τους επιβράβευε για τους κόπους μιας χρονιάς.
Κάπως έτσι φτάσαμε στην βραδιά στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης”, όπου ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης και η Food Blogger, Θέμις Καρδιόλακα παρουσίασαν τα αποτελέσματα. Αρχικά ξεκίνησαν με την μακροσκελή λίστα των 100 χώρων εστίασης που ξεχώρισαν τον τελευταίο χρόνο, ανακοινώνοντας μαγαζιά από όλη την Ελλάδα από την θέση 100 ως και την θέση νο. 1. Στη συνέχεια ανακοίνωσαν τις ειδικές κατηγορίες και τα special βραβεία.
Τα 100 καλύτερα εστιατόρια
Επικεντρώνοντας στην τελική δεκάδα, τον αφρό δηλαδή της ελληνικής γαστρονομίας, μπορεί κανείς να παρατηρήσει πως δεν προέκυψε κάποια μεγάλη έκπληξη. Στην 10η θέση βρέθηκε το εστιατόριο Botrini’s, του Έκτορα Μποτρίνι και ακολούθησε το Selene από την μαγευτική Σαντορίνη. Το τελευταίο, μαζί με το φημισμένο Etrusco, πάλι σε διεύθυνση του Μποτρίνι, από την Κέρκυρα, στην 8η θέση είναι τα μοναδικά εστιατόρια από την περιφέρεια στην Ελλάδα.
Η λίστα Restaurant 100
Περισσότεροι από 100 κριτές, σεφ, ειδικοί της διατροφής και άλλοι foodies (όπως τους χαρακτηρίζει η διοργάνωση) κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2018. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι έγκυρη η ψήφος τους ήταν να έχουν επισκεφτεί το εστιατόριο μέσα στον χρόνο και να έχουν δοκιμάσει την κουζίνα του.
Στην 84η θέση από τη Ρόδο είναι το εστιατόριο ΜΑΥΡΙΚΟΣ στη Λίνδο.