Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Δωδεκάνησα ήρθε στην Κάρπαθο, σύμφωνα με δήλωση στον sky του δημαρχεύοντος Μιχάλη Μανωλάκη.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, δεν χρειάζεται πανικός και όλα κυλούν ομαλά, είπε ο κ. Μανωλάκης.

Η περίπτωση αφορά μια νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας της Καρπάθου που το προηγούμενο διάστημα ήταν σε άδεια. Ηδη κατά τις πληροφορίες, η κοπέλα ηλικίας 30 περίπου χρόνων είναι σε περιορισμό στο σπίτι της, μαζί με την οικογένεια της, σε πολύ καλή κατάσταση.

Οπως αναφέρθηκε, από την περασμένη Κυριακή εμφάνισε συμπτώματα και σήμερα επιβεβαιώθηκε πως είναι θετική στον κορονοϊό από τις απαντήσεις που ελήφθησαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Η επίσημη ανακοίνωση που υπογράφεται από την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου (πρόεδρος Δήμαρχος Γεώργιος)

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε και στο νησί μας το πρώτο επίσημο επιβεβαιωμένο, από τον ΕΟΔΥ, κρούσμα κορωνοιου.

Η ασθενής από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιουμενη την κατάσταση της υγείας της. Έχει ενημερωθεί το οικείο περιβάλλον.

Η στρατηγική του υπουργείου υγείας κ του ΕΟΔΥ είναι ότι όλος ο πληθυσμός είναι δυνητικά μολυσμένος από τον ιό και για αυτό πρέπει να συμπεριφέρεται με ατομική συνέπεια κ ευθύνη, προκειμένου να μειώνεται η διασπορά της νόσου στην κοινότητα.

Ευχόμαστε σε όλους τους ασθενείς γρήγορη ανάρρωση και τονίζουμε σε όλους τους συμπολίτες μας να μείνουν σπίτι τους.

Κάνουμε επίσης έκκληση στους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να παραμείνουν εκεί κ να επισκεφθούν το νησί μας όταν λήξει ο κίνδυνος της διασποράς του ιού,λόγω των δυσκολιών στην διακομιδή και αεροδιακομιδή των σοβαρών περιστατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εφοπλιστές θα επισκεφθούν την Κάσο για να κάνουν δωρεές

Η Διοικούσα Επιτροπή

 126 total views,  2 views today