Στην Κω βρίσκεται η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη προσκεκλημένη της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω στο πλαίσιο των δράσεων της για την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό με θέμα: «Αγροτικά προϊόντα και τουρισμός: Από την θεωρία στην πράξη».

Με αφορμή αυτό το γεγονός και την παρουσία της στο νησί η κα. Ζαχαράκη επισκέφθηκε μετά την άφιξη της στο διεθνές αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» παραγωγικές μονάδες του νησιού και ακολούθως είχε διαδοχικές συναντήσεις.

Επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ναθανήλ, στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Επαρχείο όπου είχε μία σύντομη συζήτηση με τον Έπαρχο Κω – Νισύρου Ιωάννη Καμπανή και τον Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμων Ζανετίδη παρουσία της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνας Σβύνου και της Αντιπροέδρου Μαίρης Τριανταφυλλοπουλου.

Ό Έπαρχος αφού την καλωσόρισε της εξέφρασε τις ανησυχίες όλων για τα θέματα της υγείας και του Νοσοκομείου και στην συνέχεια πέρασε σε θέματα τουρισμού.

Στην συνέχεια  η κα. Ζαχαράκη μετέβει στο δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά αρχικά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. και μετέπειτα στο γραφείο δημάρχου.

Ο δήμαρχός τόνισε πως είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική η παρουσία της στο νησί δηλώνοντας πως θα πρέπει άμεσα να περάσει το νομοθέτημα για τους DMO προκειμένου ο δήμος να πάρει την σκυτάλη και να μπορέσει να οργανώσει μέσω της Αναπτυξιακής , ότι έχει σχεδιάσει.

Ο στόχος είναι η Κως να πρωταγωνιστεί στον τουρισμό είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος δίνοντας και τα παραδείγματα τόσο για το ποδήλατο, την γαστρονομία, τις παραλίες, τη νυχτερινή ζωή αλλά κυρίως τον Ιπποκράτη και τον ιατρικό τουρισμό. Συνεπώς τόνισε πως η πολιτεία θα πρέπει να σπεύσει τις διαδικασίες και να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

Είναι μοναδική και πρέπει να την επαναπροσδιορίσουμε είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Η Υφυπουργός ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα επιβραβεύοντας ουσιαστικά την όλη προσπάθεια και στην συνέχεια έδωσε στοιχεία για το φετινό καλοκαίρι. Επισήμανε την σπουδαιότητα και την χρήση των ποδηλατοδρόμων τονίζοντας ότι μπορούν να αποτελούν «πιλότο» και για άλλες πόλεις της χώρας.

Δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει τους προβληματισμούς και όσα άκουσε από τους φορείς στους αρμόδιους υπουργούς.

Έκανε σημαντικές επισημάνσεις και έδειξε ενημερωμένη για τα προβλήματα του νησιού, ενώ παράλληλα έδειξε εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές του.

Τέλος λίγο πριν την παρουσία της στο Workshop, είχε γεύμα εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Κω, τον ΣΕΠΕ, τον υπεύθυνο του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου, τα Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα κ.α.

Πηγή: Το Βήμα

Φωτογραφία Aegean News

 138 total views,  2 views today