Στο ένα δις φθάνει η ζημιά που έχουν υποστεί οι τουριστικές επιχειρήσεις από την κατάρρευση της Thomas Cook όπως δήλωσε στον Sky ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

Το υπουργείο Τουρισμού όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση προβολής των τουριστικών προορισμών που έχουν πληγεί ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνει σε αφίξεις η απώλεια του αρχαιότερου τουριστικού οργανισμού.

«Η εταιρεία είχε κηρύξει στάση πληρωμών από τις 13 Ιουλίου. Οι απώλειες μέχρι τώρα φθάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Οι έμμεσες απώλειες είναι άλλα τόσα χρήματα», αποκάλυψε  ο υφυπουργός.

Ο κ. Κόνσολας δήλωσε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού θα μεριμνήσει ώστε οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων που πλήττονται από το κανόνι του Τhomas Cook  να λάβουν τα χρήματα αλλά και να επιδοτηθούν το χειμώνα από τον ΟΑΕΔ.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους τεχνοκράτες για να δώσουμε λύση και για τα ξενοδοχεία και για τους εργαζόμενους. Θα πρέπει όλοι να λάβουν τα επιδόματα τους και να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Επίσης έχουμε ζητήσει την αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών και την μετάθεση της καταβολής των υποχρεώσεων των ξενοδόχων προς τις τράπεζες», είπε ο κ. Κόνσολας.

Σε ερώτηση σχετικά με  τον τρόπο που  θα καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί από την πτώχευση του αρχαιότερου τουριστικού οργανισμού  ο κ. Κόνσολας  αποκάλυψε  πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους οργανισμούς.

«Το θέμα είναι και την επόμενη σεζόν να υπάρχουν αφίξεις και να μην υπάρχουν κενά. Για αυτό δουλεύουμε όλοι στον ΕΟΤ και στο υπουργείο Τουρισμού   για να πάνε όλα καλά. Θέλουμε να μην υπάρχουν προβλήματα και να μην τιναχτούν συμβόλαια που έχουν υπογραφεί  στον αέρα. Δεν ξεχνάμε τη ζημιά που έχουν υποστεί δεκάδες επιχειρηματίες», τόνισε.

Ο υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται από την κυβέρνηση για να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις.
«Είναι ένας αγώνας δρόμου αυτό  που κάνουμε. Δίνουμε καθημερινή μάχη. Είναι πιο δύσκολο από ότι περιμέναμε. Θα κριθούμε όμως,  όλοι από το αποτέλεσμα. Δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

 264 total views,  4 views today