Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορούν τώρα οι Τούρκοι

273

Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας από την τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu, που καταγγέλλει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για επίσκεψη σε νησιά που -σύμφωνα με τους προκλητικούς ισχυρισμούς του δημοσιεύματος- τελούν υπό … «ελληνική κατοχή».

«Η Ελληνίδα πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιδεικνύει την ελληνική κυριαρχία σε τουρκικά νησιά που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή. Η Σακελλαροπούλου πήγε στο νησί Αγαθονήσι στις 29 Ιουνίου 2020, στο νησί Κίναρος στις 23 Δεκεμβρίου 2020 και τελικά στη Γαύδο στις 6 Ιανουαρίου 2022» αναφέρει ο δημοσιογράφος Σαϊτζί Οζτούρκ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη της ΠτΔ στη Γαύδο ανήμερα ων Θεοφανίων.

«Την ΠτΔ υποδέχτηκαν με στρατιωτική τελετή στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ η ίδια χαιρέτισε την ελληνική σημαία που έφεραν Έλληνες στρατιώτες στο νησί. Την πρόεδρο συνόδευαν και δύο ιερείς που διορίστηκαν από το Ελληνικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης στην Γαύδο» αναφέρει.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος φιλοξενεί δήλωση του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού – στρατιωτικού αναλυτή, Γιουμίτ Γιαλίμ, από τους κορυφαίους αναθεωρητές του status quo στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος υποστήριξε πρόσφατα πως η Ελλάδα «κλέβει» τουρκικό πετρέλαιο στην Θάσο.

Κείμενο από το Πρώτο Θέμα