Το γύρο του πανελληνίου έχει κάνει από χθες το πρωτοφανές περιστατικό, που εκτυλίχθηκε στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, στη Ρόδο.

Υπαστυνόμος Β´ που υπηρετούσε στο Τμήμα Μετανάστευσης, κατέστρεψε το ιδιωτικό όχημα -τύπου μερσεντές- του αστυνομικού Διευθυντή Μιχάλη Καληωράκη όταν το εμβόλισε με φορτηγό αυτοκίνητο 4Χ4 και ακολούθως συνέχισε τις φθορές με βαριοπούλα κάνοντάς το γυαλιά καρφιά, ενώ στη συνέχεια εισέβαλε και στο γραφείο του στον 1ο όροφο, προκαλώντας επίσης υλικές ζημιές.

Όταν ακινητοποιήθηκε ο δράστης από τους συναδέλφους του, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του το υπηρεσιακό του περίστροφο. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον υφιστάμενό του, υπήρχε ενδοϋπηρεσιακή διαμάχη.

Καταδικαστική ανακοίνωση για το περίεργο συμβάν με την επίθεση στο αυτοκίνητο του Αστυνομικού διευθυντή εξέδωσε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου. «Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τον επαγγελματισμό, τη νηφαλιότητα και την αυτοσυγκράτηση που πρέπει να διακατέχει τον κάθε αστυνομικό, αμαυρώνουν το κύρος της Υπηρεσίας, προσβάλλουν τον καθημερινό μόχθο των αστυνομικών και στέλνουν λάθος μηνύματα στην τοπική κοινωνία», αναφέρουν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στον κ. Καληωράκη.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης μιλώντας στον sky έκανε λόγο για μία άσχημη εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει την Αστυνομία, ενώ δε γνωρίζει το λόγο που ώθησε τον συνάδελφό του να κινηθεί κατά αυτό τον τρόπο εκτός εαυτού. «Ήταν λάθος η αντίδρασή του. Όταν νιώθεις ότι αδικείσαι, επιδιώκεις να βρεις το δίκιο σου, όχι μέσω της αντιδικίας», είπε σχετικά.

 2,257 total views,  2 views today