Τη λειτουργία της περιφερειακής αρχής στηλιτεύει με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Θανάσης Μπαράκας με αφορμή το αίτημα που έχει υποβληθεί από τον βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση για συνεδρίαση με θέμα τους δασικούς χάρτες.

Ο κ. Μπαράκας κατηγορεί ανοιχτά τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου.

Εκτός άλλων, κάνει λόγο για υποβάθμιση του ρόλου του περιφερειακού συμβουλίου αφού όπως ο κ. Μπαράκας τονίζει, στη διάρκεια του 2018 συνήλθε εννέα φορές και όχι 12 όπως απαιτείται στο άρθρο 167 του νόμου 3852/2010.

Επιπλέον ο κ.Μπαράκας ανοίγει εκ νέου το θέμα που αφορά τα Led με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί ακόμη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ανακοίνωση του κ.Μπαράκα αναλυτικά

Τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήρθαν να υπενθυμίσουν η πρόταση βουλευτή της Περιφέρειάς μας, που ζητά συνεδρίαση του ανωτάτου αυτοδιοικητικού οργάνου της περιοχής μας… Το είχαν πράξει κι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά δεν εισακούστηκαν…

Δυστυχώς οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι και δείχνουν ότι οι κκ. Χατζημάρκος και Μπιζάς καταπατούν το νόμο και τις διαδικασίες – υποβαθμίζουν συνειδητά το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου φοβούμενοι το διάλογο και την έλλειψη πλειοψηφίας που δεν ικανοποιεί τις προθέσεις και τις επιθυμίες τους.

Το 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου συνεδρίασε αντί δώδεκα (12), ΜΟΝΟ εννέα (9) φορές! Ο νόμος 3852/2010, άρθρο 167 παρ. 1 είναι σαφέστατος:
«Άρθρο 167
Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου
1. Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτικά, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική συνεδρίαση τουλάχιστον μία φορά το μήνα. …».
Τι απαντούν γι’ αυτά οι κκ Μπιζάς και Χατζημάρκος και η παραπαίουσα πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου;
Αδιαφόρησαν προκλητικά και αλαζονικά στα αιτήματα για τακτικές συνεδριάσεις, όπου ζητούσαμε και έπρεπε να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν το νότιο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Μελέτη ΑΠΘ : Πόσα κρούσματα κορωνοϊού θα έχουμε στην Ελλάδα στις 15 Δεκεμβρίου

Αυτοί αποφάσιζαν το χρόνο των συνεδριάσεων, απόφευγαν να εντάξουν θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και αρκετές φορές (όταν συνεδριάζαμε), ήταν λογικό τα εντός αλλά και τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα να μεταφέρουν σε βάθος και μάκρος χρόνου τις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μένουμε «τρεις και ο κούκος» στα τελευταία θέματα των συνεδριάσεων, γιατί κάποιοι/ες είχαν αποχωρήσει πιεζόμενοι/ες από το χρόνο αναχώρησης των μέσων για επιστροφή στα νησιά τους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που περιφρόνησαν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27.11.2018 να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα το νέο διαγωνισμό για την προμήθεια λαμπτήρων «LED».

Η συνεδρίαση αυτή δεν έγινε ποτέ, ούτε το Δεκέμβριο που ορίστηκε, ούτε κάποια άλλη στιγμή και την ίδια ώρα προωθούσαν με αμφισβητούμενες διαδικασίες τον παραπάνω διαγωνισμό, ο οποίος θυμίζουμε το Φεβρουάριο του 2018 για το αντίστοιχο θέμα είχε ακυρωθεί ως «φωτογραφικός» από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Υποθέσεων και η ηγεσία της Π.Ν.Αι. εξετάζεται για τις ενέργειές της από τη Δικαιοσύνη.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας διέκοπταν αυθαίρετα το λόγο και μας ειρωνεύονταν όταν διατυπώναμε διαφορετική άποψη, γιατί αυτήν τη «δημοκρατία» πιστεύουν…
Αυτό είναι το καινούριο «ύφος και ήθος εξουσίας» του κ. Χατζημάρκου και της παρέας του.
Είναι εκτεθειμένοι/ες…
Τι θα πράξει το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για τις ευθύνες των κυρίων;

Ο Γραμματέας του Π.Σ. (εκλεγμένος)

Αθανάσιος Μπαράκας

 164 total views,  2 views today