Τρέχουν και δεν φθάνουν στη ΔΕΥΑΡ για να λύσουν προβλήματα που έχουν ανακύψει σε δημοτικές κοινότητες του νησιού και έχουν να κάνουν με την ποιότητα του νερού.

Στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα αλλά και την επάρκεια του νερού καθώς η ανομβρία συνεχίζεται,  αναφέρθηκε σήμερα, ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας με αφορμή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  πρόσφατα στη ΔΕΥΑΡ.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες του επόμενου καλοκαιριού θα πρέπει να αξιοποιηθούν  οι νέες γεωτρήσεις και να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με το φράγμα Γαδουρά στις περιοχές Κολύμπια και Στεγνά.

«Οι καιρικές  συνθήκες δεν είναι αυτές που θέλουμε. Θα έχουμε σοβαρότερα προβλήματα το επόμενο καλοκαίρι.  Στην περιοχή της Νότιας  Ρόδου έχουμε σοβαρό  πρόβλημα με την υφαλμύρωση του νερού. Υπάρχουν τέσσερις γεωτρήσεις εκεί που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.   Εχουν κατασκευαστεί ακόμη τέσσερις γεωτρήσεις. Με όλα αυτά και με σωστή ενημέρωση των επιχειρηματιών ελπίζουμε να μην έχουμε θέμα την επόμενη σεζόν», είπε ο κ. Πάλλας.

«Ζήτημα με το νερό υπάρχει ακόμη στο Μανδρικό και την Κρητηνία . Κάναμε μια γεώτρηση και θα προχωρήσουμε εκεί. Και σε άλλες περιοχές του νησιού υπάρχουν ανάγκες όπως στον Αρχάγγελο  τη Σορωνή τις Φάνες  το Θεολόγο και τη Δαματριά»,  είπε ο κ. Πάλλας.

Η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ

Ο κ.Πάλλας αναφέρθηκε και στις αγωνιώδεις προσπάθειες για την σωτηρία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ .

Επανέλαβε ότι  με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΚΕΔΕ θα επιχειρηθεί παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να παραταθεί η ισχύς του καταστατικού της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ που είναι εταιρεία ειδικού σκοπού», είπε ο κ.Πάλλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Hot Spot στην Κω

Συζήτηση θα γίνει για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ στις 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με αφορμή και την εισήγηση που κλήθηκαν να κάνουν οι νομική της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Για να μην καθυστερήσει άλλο η καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους της εταιρείας πριν λίγες ημέρες ο κ. Πάλλας είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ Φιλήμονα Ζαννετίδη.

 172 total views,  2 views today