Αντιμέτωπη με σαρωτικές πλημμύρες που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 33 ανθρώπων και ανάγκασαν 180.000 άτομα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους βρίσκεται η δυτική και νότια Ινδία.

Οι βροχές της εποχής των μουσώνων από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο προκαλούν κάθε χρόνο πολλούς θανάτους και εκτοπισμούς κατοίκων σε ολόκληρη τη νότια Ασία, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τις αγροτικές καλλιέργειες και την οικονομία της Ινδίας. Ωστόσο, ο φόρος που πληρώνει είναι βαρύς.

Στο κρατίδιο Μαχαράστρα οι νεκροί μέχρι στιγμής φθάνουν τους 25, ενώ στο γειτονικό κρατίδιο Καρνατάκα θρηνούν τις απώλειες οκτώ ανθρώπων. Αρκετά ποτάμια υπερχείλισαν στη δυτική Ινδία όταν οι Αρχές άνοιξαν φράγματα για να εκτονώσουν την πίεση, καθώς έπεσαν 670 χιλιοστά βροχής αυτή την εβδομάδα.

Τα τοπικά ΜΜΕ ενημερώνουν διαρκώς για τις φονικές πλημμύρες στην Ινδία

iΤουλάχιστον εννιά άνθρωποι πνίγηκαν όταν ανετράπη βάρκα με ομάδα χωρικών που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ αγνοούνται άλλα τρία άτομα στο. Στο μεταξύ χιλιάδες οχήματα, ανάμεσά τους πολλά φορτηγά παραμένουν εγκλωβισμένα σε πλημμυρισμένο αυτοκινητόδρομο που συνδέει την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, το Μουμπάι με το Μπενγκαλούρου.

Στην Καρνατάκα, στη νότια Ινδία, πολλοί ταμιευτήρες υδάτων είναι υπερπλήρεις και οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι θα αναγκαστούν να απελευθερώσουν μεγάλες ποσότητες νερού που μπορεί να σαρώσει τα γύρω χωριά, ενώ η στάθμη ανεβαίνει απειλητικά σε κάποιες περιοχές καλύπτοντας στύλους ηλεκτροδότησης και ναούς. Κι όλα αυτά ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες σφοδρές βροχοπτώσεις τις επόμενες τρεις με πέντε ημέρες στα γειτονικά κρατίδια Κεράλα και Γκόα, οι Αρχές των οποίων έχουν τεθεί σε συναγερμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Αναβάλλονται οι εμφανίσεις της Μπελούτσι στο Ηρώδειο

Πηγή: iefimerida.gr

 232 total views,  2 views today