Η ελληνική τορπιλάκατος «Μυκόνιος»

Η Τουρκία όπως φαίνεται είναι έτοιμη για όλα και τραβάει το σχοινί. Στις 13:00 ξεκίνησε η τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο και θα ολοκληρωθεί στις 17:00.

Η Αγκυρα έχει δεσμεύσει με προκλητική Navtex και το Καστελόριζο το οποίο παρουσιάζει ως τουρκική επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του Καστελόριζου πλέει η τουρκική τορπιλάκατος TCG-FIRTINA P-347. 

Την ίδια ώρα, όπως πρώτο σας ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,  στο λιμάνι της Μεγίστης έχει καταπλεύσει η τορπιλάκατος «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού η οποία θα επιτηρεί τις τουρκικές κινήσεις.

Επισήμως το πλοίο βρίσκεται εκεί για την 70η Επέτειο Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων. Σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου του 1948 τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επισήμως στην Ελλάδα.

Ανεπισήμως ωστόσο το πλοίο έχει αναλάβει τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς οι Τούρκοι έχουν εκδώσει Navtex που περιλαμβάνει και τον χερσαίο χώρο του Καστελόριζου για την διεξαγωγή άσκησης. Μάλιστα έχουν βαπτίσει το ελληνικό νησί «χερσαίο τουρκικό χώρο».

Και επειδή έχουν γνώση οι φύλακες, στην περιοχή δεν βρίσκεται μόνο η «ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ», αλλά και άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και ο νοών νοείτο…

Να σημειώσουμε ότι οι Ελληνικές Δυνάμεις είναι σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ εκτός της «ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ» που είναι εξοπλισμένη εκτός των Άλλων και με τέσσερις εκτοξευτές Κ/Β HARPOON.

 218 total views,  2 views today