Στη δίνη του αθέμιτου ανταγωνισμού εξακολουθούν να βρίσκονται οι εστιάτορες της Ρόδου και προσπαθούν να βρουν λύσεις.
Πρόκειται για τις καντίνες αλλά και τα καταστήματα γρήγορης εστίασης ( φαστ φουντ και γυροπωλεία) που έχουν φέρει τους εστιάτορες σε αδιέξοδα.
Όπως εξήγησε στο skyrodos.gr τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει δεκάδες εστιατόρια γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν μπόρεσαν να αντέξουν το φόρο 24% στην εστίαση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
«Όσοι αντέχουν ακόμη είναι ήρωες γιατί καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα με την υπερ-φορολόγηση και τον σκληρό ανταγωνισμό από τις καντίνες και τα άλλα καταστήματα γρήγορης εστίασης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κλούβας.
Για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και να προσελκύσουν πελάτες οι εστιάτορες επενδύουν στις δυνατότητες που τους δίνει η σύγχρονη τεχνολογία.
Έτσι στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν πρόσφατα στη γενική τους συνέλευση οι εστιάτορες θα προχωρήσουν στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι επισκέπτες της Ρόδου Έλληνες και ξένοι θα μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους άμεσα.
«Πιστεύουμε ότι μέσω της τεχνολογίας οι πελάτες μας έλληνες και ξένοι θα μπορούν μέσω του υπολογιστή τους εύκολα και γρήγορα να κάνουν τις κρατήσεις τους στα εστιατόρια μας», δήλωσε στο skyrodos.grο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας.
Ακόμη αποφασίστηκε να ανανεωθούν τα έντυπα που διανέμονται από τα μέλη του Σωματείου Εστιατόρων στις τουριστικές εκθέσεις που διεξάγονται στο εξωτερικό και την Ελλάδα.
Ο κ. Κλούβας αναφέρθηκε και στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διενεργήθηκε από το Κολέγιο Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.
«Χαίρομαι που τα αποτελέσματα για τα εστιατόρια ήταν πολύ καλά. Κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώνουμε και εμείς το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας» , είπε ο κ. Κλούβας.
Με αφορμή το γεγονός ότι μόνο το 50% των επισκεπτών που απάντησαν στα 2.900 ερωτηματολόγια επισκέπτονται το κέντρο της πόλεως ο κ. Κλούβας τόνισε:
« Για ποια πόλη μιλάμε; Δεν έχει ζωντάνια . Επιπλέον δεν υπάρχουν χώροι διασκέδασης. Η πόλη είναι σκοτεινή σχεδόν νεκρή.Αυτό θα πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να κρατήσουμε τους επισκέπτες μας», τόνισε ο κ. Κλούβας.
Ο κ. Κλούβας τόνισε ότι το σωματείο Εστιατόρων είναι παντού και δεν αρνείται τη συνεργασία στη δημοτική αρχή ή σε άλλους φορείς.