Στη βελτίωση της κατάστασης στο νοσοκομείο της Ρόδου και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο διοικητής κ. Σταύρος Τσαντής.
Τόνισε πως η κίνηση είναι αυξημένη και το χειμώνα, καθώς οι Ροδίτες που ασχολούνται με τον τουρισμό παρουσιάζουν προβλήματα υγείας και σπεύδουν να τα αντιμετωπίσουν στο νοσοκομείο.
“Είμαστε καλύτερα τώρα αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να απέχει από αυτό που θέλω για το νοσοκομείο”, σημείωσε ο κ. Τσαντής.
Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι τον Απρίλιο, είχαν γίνει 1.500 χειρουργεία γεγονός που σημαίνει πως μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να φθάσουν και τα 4.000.
«Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και το καλοκαίρι Η πλειονότητα των ανθρώπων θα έχουν την καλύτερη ιατρική υποστήριξη. Καλό θα ήταν να έχουμε καλύτερες υποδομές. Στο τέλος του 2024 θα σας καλέσω να δούμε αυτά που έχουν γίνει, δηλαδή τις βελτιώσεις στο νοσοκομείο , βέβαια, αν είμαι εδώ γιατί έχουμε και εκλογές», δήλωσε ο κ. Τσαντής.
Ο κ.Τσαντής μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών τώρα, με τις αλλαγές που έχουν γίνει. Στην εξυπηρέτηση των ασθενών όχι από ιατρικής απόψεως όμως βοηθά και το προσωπικό της εταιρείας που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια του νοσοκομείου.
«Το ιδανικό θα ήταν, να είχαμε και ένα γιατρό έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για να κατευθύνει τους ασθενείς στα τμήματα για να μην υπάρχουν αναμονές και ταλαιπωρία. Οι αναμονές μας είναι πάρα πολύ καλές. Ο χρόνος αναμονής έχει μειωθεί σημαντικά», είπε ο κ. Τσαντής
«Όταν ήρθα στη Ρόδο και επισκέφθηκα το τμήμα επειγόντων περιστατικών έπαθα σοκ.Τώρα υπάρχει ροή και καταγραφή. Φανταστείτε 45.000 άτομα να περνούν από τα επείγοντα το χρόνο και να μην καταγράφονται και να μην πληρώνουν γιατί αυτό γίνονταν», είπε ο κ.Τσαντής.
Όπως εξήγησε οι κλίνες του νοσοκομείου είναι 360 και η πληρότητα είναι στο 50 με 55%.
Σε ερώτηση για το αν το νοσοκομείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την αύξηση της κίνησης τη θερινή σεζόν ο κ. Τσαντής δήλωσε:
«Τώρα εξυπηρετούμε μεγαλύτερες ηλικίες. Τη σεζόν έχουμε νέα παιδιά που είτε έχουν προβλήματα με το αλκοόλ ή έχουν ατυχήματα με δίκυκλα. Δεν είχαμε μείωση του αριθμού των εισερχομένων το χειμώνα . Οι εργαζόμενοι κουράστηκαν το καλοκαίρι είχαν προβλήματος υγεία προσήλθαν στο νοσοκομείο για να τα αντιμετωπίσουν. Οδηγούμαστε σε ρεκόρ αφού από την αρχή του έτους μέχρι τον Απρίλιο έγιναν 1.500 χειρουργεία . Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος έχει ανάγκες»