Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, συμμετείχε ενεργά στο σερβίρισμα της γιγαντιαίας μερίδας των 625 κιλών τηγανιτής πατάτας στη Νάξο, που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες σερβιρίσματος τηγανιτής πατάτας σε μία μερίδα, που η ίδια κατείχε και που πέτυχαν οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας, που έγινε το περασμένο Σάββατο, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκος ο Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης σέρβιραν στο κόσμο τις γευστικές πατάτες και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε κανείς να μην φύγει παραπονεμένος.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, στηρίζει δυναμικά θεσμούς και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και των τοπικών προϊόντων των νησιών, σε μια λογική εξωστρέφειας και αυτή υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τα ρεκόρ Γκίνες που επιδιώκουν και πετυχαίνουν οι πατατοπαραγωγοί της Νάξου και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Η πατάτα Νάξου έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και την γεύση της, απόρροια της σύστασης του εδάφους και των κλιματολογικών συνθηκών.

Για να επιτευχθεί το νέο ρεκόρ και μάλιστα σε λιγότερο από 8 ώρες, χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 800 κιλά ελαιόλαδου Νάξου και 24 καζάνια.

Οι κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν το καθάρισμα από τη Δευτέρα το πρωί και το ολοκλήρωσαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγισης πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γκίνες και τα στοιχεία θα αποσταλούν στους αρμόδιους για την πιστοποίηση.

Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες τηγανιτής πατάτας είχε καταρρίψει και πάλι η Νάξος, το καλοκαίρι του 2017, με μια μερίδα 554 κιλών.

Μέχρι τότε, και από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, το ρεκόρ κατείχε με 454,95 κιλά, η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Αϊνταχο στις ΗΠΑ.

 274 total views,  2 views today