Connect with us

BREAKING NEWS

Κολιάδης στη χτεσινή ορκωμοσία: Χρέος όλων να ανταποκριθούμε!

Published

on

«Για την πενταετία που ξεκινάει σε λίγες μέρες έχουμε θέσει σημαντικούς, φιλόδοξους στόχους. Επιδιώκουμε τη σύνεση και τη συναίνεση, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας», επισήμανε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του μελών του δημοτικού συμβουλίου και των συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων της Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας. Την Ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν μέλη της παράταξης του νέου δημάρχου και ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Τάκης Πότσος

Το «παρών» στην τελετή ορκωμοσίας έδωσαν, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Παπάς, πρώην Υπουργός και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Βάρης Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Μανουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Καζαμίας, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Γιώργος Στέργου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου κ. Χαράλαμπος Γεωργάτος, ο Διοικητής της ΠΥΡ κ. Νικ. Βενιός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζωγραφίδης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Ιωάννης Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Περίδης, ο πρόεδρος των Διευθυντών ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος, οι πρώην Δήμαρχοι Ρόδου κ. Μάνος Κόκκινος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού Στέργος Στάγκας, οι πρώην δήμαρχοι Νότιας Ρόδου Μανώλης Σαββής και Φίλιππος Αντωναράς, ο πρώην δήμαρχος Αταβύρου Νίκος Τσουκαλάς, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος. Χαιρετισμό απέστειλαν η βουλευτής της ΝΔ κα Μίκα Ιατρίδη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ρόδου.

Τόσο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παπάς όσο και οι βουλευτές της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, κατά τις ομιλίες τους, εξέφρασαν την πρόθεση συνεργασίας για την καλύτερη προώθηση των ζητημάτων του νησιού και δήλωσαν τη στήριξή τους στη νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου και στον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.

Ο δήμαρχος Βάρης Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συναίνεσης και της συνεργασίας όλων των παρατάξεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για το καλό της πόλης, λέγοντας πως οι «Οι μεγάλες συγκρούσεις παράγουν μεγάλες συνέργειες και συμπράξεις».

 

Εκτός πρωτοκόλλου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, πριν ξεκινήσει την ομιλία του κάλεσε στο βήμα τον απερχόμενο Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας κ. Νίκο Γερονικόλα και Κ. Πότσο οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

«Όλοι μαζί, εμείς που ορκιζόμαστε και εσείς που είστε κοντά μας, σηματοδοτούμε την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου. Απόψε, δίνουμε όρκο τιμής, απέναντι στους συμπολίτες μας, πως θα ασκούμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα που μας αναθέσατε στις 15 Οκτωβρίου και μέσω του όρκου υποσχόμαστε, πως θα δουλέψουμε σκληρά για τη Ρόδο μας, τον τόπο που αγαπάμε, να γίνει το νησί μας σημείο αναφοράς σε όλους τους τομείς», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ρόδου.

«Πριν από δύο περίπου μήνες, καταθέσαμε στους συμπολίτες μας, σε εσάς το όραμά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όραμα για ΕΝΑ καλύτερο παρόν και ΕΝΑ καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της Ρόδου.

Κοινοί μας στόχοι ήταν και είναι:

  • Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
  • Η ισόρροπη και ανθεκτική ανάπτυξη του νησιού.
  • Η προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και μιας δικαιότερης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας.
  • Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των υποδομών και των έργων.
  • Η βέλτιστη λειτουργικότητα του Δήμου και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες
  • Η διεκδίκηση όλων όσων δικαιούνται οι δημότες αυτού του νησιού και δυστυχώς δεν τα έχουν.

Οι στόχοι αυτοί συνθέτουν ένα όραμα δυνατής πολιτείας, που έχει ως σκοπό την ευημερία μας και την ανθεκτικότητά μας, μπροστά σε οποιαδήποτε αβέβαιη και απρόβλεπτη απειλή. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί και ακμαίοι μέσα στην εποχή της αστάθειας και της αβεβαιότητας που διανύει όλος ο κόσμος. Έχουμε την θέληση και τα εργαλεία να το καταφέρουμε. Όλοι μαζί. Κοινωνίες που δεν ενώνονται και δεν συνεννοούνται, είναι καταδικασμένες να μετρούν πληγές», ανέφερε παρουσιάζοντας τους στόχους της πενταετούς θητείας του.

Κατά την ομιλία του ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη των συνεργασιών και των συναινέσεων: «Ιερό χρέος μας σήμερα είναι να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη σας και να δουλέψουμε σκληρά, να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε αλλά και ακόμα περισσότερα. Με τη μεγάλη νίκη που μας χαρίσατε στις 15 Οκτωβρίου, μας φέρατε προ των ευθυνών μας και πλέον κάθε μέρα οφείλουμε να δίνουμε εξετάσεις ενώπιον σας, όχι μόνο όσων μας ψηφίσατε αλλά σε όλους τους πολίτες του νησιού μας, τους συμπολίτες μας.  Οι εκλογές τελείωσαν. Σήμερα ορκίζονται μαζί με εμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων όλου του Δήμου, όλων των παρατάξεων. Σήμερα, αφήνουμε πίσω μας τις εκλογικές μας διαφορές και ξεκινάμε τη δουλειά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Στόχος του, όπως είπε κλείνοντας την ομιλία του, είναι ένας Δήμος σύγχρονος, δημοκρατικός, καινοτόμος και αποτελεσματικός: «Όσες ιδιαιτερότητες και αυξημένες δυσκολίες έχει το νησί μας, όσο και αν οι συνθήκες μάς επιβαρύνουν, ένα λάθος δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ ξανά: να περιμένουμε από άλλους να φτιάξουν τη ζωή μας. Μόνοι μας είμαστε αρκετοί και δυνατοί να χτίσουμε μία νησιωτική πολιτεία πρότυπο. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όλοι μαζί ενωμένοι σαν ΕΝΑ.

Η Ρόδος είναι ένας ευλογημένος τόπος και αποτελεί μεγάλη μου τιμή που από σήμερα είμαι Δήμαρχος όλων των Ροδιτών, των συμπατριωτών μας που ζουν στο εξωτερικό, εκείνων που επέλεξαν το νησί μας ως μόνιμη κατοικία τους αλλά και εκείνων που αισθάνονται Ρόδιοι στην ψυχή και στην καρδιά τους!  Φίλες και Φίλοι, σήμερα εγκαινιάζουμε μαζί την νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση της Ρόδου!  Καλώ λοιπόν όλους, με διάθεση ενότητας και συνεργασίας να προτάξουμε το κοινό καλό, το αύριο της πόλης και να οδεύσουμε μαζί στην κοινή μας κατεύθυνση, στην επίτευξη των κοινών μας στόχων. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους εκλεγμένους που ορκίστηκαν σήμερα, καλή θητεία και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των συνδημοτών μας, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους».

Ομιλία Νίκου Γερονικόλα, στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα, να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια προς όλους εκείνους κι εκείνες που εκλέχθηκαν να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι για το νησί μας. Είναι μια θέση τιμής, αλλά και μεγάλης ευθύνης.

Η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει τη διοίκηση, έχοντας μπροστά της σημαντικές προκλήσεις,  αλλά και μεγάλες προσδοκίες όπως τις καλλιέργησε στους πολίτες της Ρόδου. Η αποστολή είναι κρίσιμη και μας καλεί να ενεργήσουμε με πνεύμα ομαδικότητας, αλληλεγγύης, διαφάνειας και αφοσίωσης στο συλλογικό όφελος.

Είτε από τη θέση της συμπολίτευσης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, μας βαρύνει η ίδια ευθύνη. Κι αν κάποιος ή κάποια ισχυριζόταν ότι το κύριο βάρος των ευθυνών βρίσκεται στους έχοντες την πλειοψηφία να αποφασίζουν, λέμε ότι ένα αντίστοιχα μεγάλο βάρος βρίσκεται σε εκείνους που έχουν το ρόλο να ελέγχουν. Διότι σε κάθε απόφαση λογοδοτούν και οι δύο πλευρές.

Βρίσκεται στο χέρι της νέας Δημοτικής Αρχής να αδράξει την ευκαιρία και να λειτουργήσει πραγματικά αποδοτικά, καθώς το ζητούμενο από όλες και όλους εμάς είναι να λειτουργήσουμε προς όφελος του νησιού μας, της Ρόδου μας.

Σήμερα και από αυτόν εδώ το χώρο, αναλαμβάνουμε τη ευθύνη του ελέγχου της Δημοτικής Αρχής Ρόδου και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα λειτουργήσουμε με σύνεση, αγάπη για τον τόπο και διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας για το καλό του νησιού μας. Ας θυμόμαστε ότι η αντιπολίτευση δεν είναι εχθρός της διοίκησης  αλλά βασικός συνομιλητής της. Είναι ένδειξη της υγιούς λειτουργίας του πολιτισμού μας και της δημοκρατικής μας παράδοσης.

Ξεκινάμε με θετικό πνεύμα και με την ευχή αυτή μας η διάθεση να βρει ειλικρινή ανταπόκριση, έτσι ώστε οι αποφάσεις όλες να αφορούν αποκλειστικά και μόνο το συλλογικό όφελος. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που υπηρετεί το κοινό καλό και προάγει το κοινωνικό συμφέρον. Ωστόσο, θα ασκήσουμε αυστηρό έλεγχο και ξεκάθαρη αντίδραση στις ενέργειες που δεν σέβονται τις αξίες και τις ανάγκες των δημοτών μας.

Είναι επιθυμία όλων μας η Ρόδος πραγματικά να λάμψει και να συνεχίσει να εξελίσσεται για το καλό όλων των κατοίκων της. Και μπορούμε να το πετύχουμε με σύνεση, με συνέπεια και με συνεργασία.

Καθώς, λοιπόν, διανύουμε αυτές τις τελευταίες μέρες του χρόνου, εύχομαι από καρδιάς σε κάθε μια και σε κάθε έναν από εσάς, καθώς και σε όλους τους Δημότες της Ρόδου, καλά Χριστούγεννα κι ένα ευτυχές νέο έτος, γεμάτο υγεία, ευτυχία και πρόοδο.

Εύχομαι από καρδιάς, καλή πενταετία σε όλες και σε όλους.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το πιο ενδιαφέρον

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.